PROM 2013

Publicerad 2013-01-31 03:44:00 i USA 2012/13,

Vi har skaffat en Prom 2013 grupp på skolan där alla tjejer lägger upp bilder på klänningarna vi ska ha och då får ingen annan köpa en likadan, haha. Jag har lagt upp bild på min men den får ni inte se än! 

Dagen idag inte varit speciell alls. Började dagen halv 6 på gymmet med 6 km löpning och sen stretchade jag i typ 20 minuter för att jag har sån sjuk träningsvärk. Efter skolan åkte jag och Dave och såg Lincoln på bio och den var rätt långtråkig. Nu sa Wendy att efter en vecka med 3 långa halvtråkiga filmer om USAs historia kan vi börja titta  på bra filmer igen - Skönt. 
 
Hoppas du läser det här till morgonkaffet, pappa. Ibland när jag glömmer att blogga på kvällen får jag dåligt samvete dagen efter när jag tänker på din besvikna min när du inser att jag inte har uppdaterat. ♥♥

TWO HOUR LATE START

Publicerad 2013-01-29 13:24:00 i USA 2012/13,

Här sitter jag i min fotölj i godan ro när jag egentligen ska vara på väg till bussen. Skolkar jag? Är jag sjuk? Är vi lediga? Nä, vi har two hour late start. Hade alltså sminkat mig och satt på mig alla kläder och skulle precis börja äta frukost när jag fick reda på det. Men jag njuter här med min Ice coffee och Mumford and Sons spelandes ur högtalarna. En ljuvlig morgon trots bortkastad sovmorgon.
 
UPDATE: 2 hour late start är på grund av halkiga vägar. Tyckte först att det var en lame ursäkt, det skulle ju aldrig hända hemma, men å andra sidan så har vi inte 16 åringar utan vinterdäck i trafiken.

SLEEPY

Publicerad 2013-01-29 03:52:30 i USA 2012/13,

Läste precis igenom förra inlägget och reflekterar nu över hurvida det verkar som att jag var full eller bara trött. 
 
I alla fall. Jag och Wendy har skåp och handduksservice på gymmet, vilket betyder att vi har ett eget skåp så att vi har alla våra grejer på gymmet, och så får vi handdukar varje dag så vi slipper släpa på det. Det har vi haft sen vi började gymma i September. Igår när vi går dit och ber om handdukar säger damen, som vi aldrig sett förut "Men ni har inte handduksservice". Nähe tänkte vi, och frågade om vi hade skåpservice. Nej, inte det heller. 
Det är något med dom som  jobbar på söndagar. Det löste sig den här gången också (allt löser sig för Wendy Mathisen), men det börjar bli tröttsamt att det alltid tjorvar på söndagar. 
 
Imorgon ska vi ta en dag off från träning, väldigt behövligt med tanke på att min ben värker. 

SORRY

Publicerad 2013-01-28 14:20:00 i USA 2012/13,

Glomde blogga igar men jag glomde. Jg hade tankt beratta om annu en sondagshistoria fran gymmet. Tar det nar jag kommer hem eftersom att det ar jobbigt att skriva utan svenska bokstaver. Vi gick ocksa och sag Zero Dark Thirty pa bio.... vill ni se en brutal och obehaglig film sa ar den att rekommendera. 
 
Borjar skolan om 10 minuter. Typ samtidigt som mina svenska vanner slutar :):):) uppmuntrande tanke 

ARGO

Publicerad 2013-01-27 02:11:35 i USA 2012/13,

Jaja sorry folks. 
Kan efter tre dagar in i den nya terminen säga att jag gillar mina lektioner bättre det här året men hatar att jag inte har någon lunchvän. 

Jag gillar min foods klass bäst. Vi är 5 seniors i den klassen och vi har vårat egna lilla kök och jag tror aldrig att jag   har skrattar så mycket som med dom människorna. I fredags fick vi 5 ingredienser: socker, sirap, jordnötssmör, rice krispies och chocolate chips. Vi skulle försöka lista ut själva hur mycket vi skulle ha av allt för att få det så gott som möjligt. Våran lilla grupp hade kanske 4 gånger så mycket som alla andra. Men som vi sa, seniors förtjänar lite mer. Sen åt ändå alla andra av våran för att den var godast. Hehe. 

Idag har jag varit på bio och sett Argo, den handlar om när 6 amerikaner blev fågna i Iran och dom var tvugna att låtsas som att dom var ett Kanadesiskt filmcrew för att ta sig ut. Den var inte jättebra men intressant för att det var en sann historia. 
 

ONSDAG

Publicerad 2013-01-24 03:03:28 i USA 2012/13,

Idag var första dagen på andra terminen. Mitt schema nu har jag redan skrivit några inlägg ner. Det verkar helt ok bra. Det enda dåliga är att den enda läraren jag ville byta ut från förra terminen är den enda läraren jag har kvar. 

MONDAY/TUESDAY

Publicerad 2013-01-24 02:57:11 i USA 2012/13,

Måndag var Martin Luther Kings födelsedag så då var vi lediga, vaknade dock ändå jättetidigt. När mina vänner hade  åkte hem for jag och Wendy och tränade och fixade naglarna och sen kom jag hem och skypade med mams och paps. Slappade mest den dagen, fick ett sms klockan 21.03 som jag inte såg förren på morgonen för att jag redan hade somnat. 

Var lediga tisdags också så for och tränade och sen smsade Courtney och frågade om jag ville följa med henne till St.Cloud och luncha och prova balklänningar, så hon kom och hämtade mig och sen hämtade vi upp Lindsey också  innan vi åkte iväg. Hamnade på Pizza hut (...) och lunchade med Jake och någon annan dude innan vi åkte vidare mot vad vi egentligen åkte dit för - balklänningar. Det. Var. Stängt. Vi åkte alltså hela vägen till St. Cloud (LÅNGT) för att äta på Pizza hut. 
If you couldn't tell - bilden är tagen på vägen DIT. 

Avslutade min 4 dagars helg på hockey med Ben och hans NHL-pappa. Royals vann och jag hade en bra kväll. 

SUNDAY

Publicerad 2013-01-24 02:36:00 i USA 2012/13,

Här uppdateras det ju. Kommer knappt ihåg vad som hänt sen sist. 
I söndags skypade jag i alla fall med Julia innan jag åkte och tränade med Wendy. Jag sprang på bandet och tittade på Buffalomatchen på TV. När jag kom hem bytte jag mest bara om och for sen till Royals hemma arena och åkte skridskor med Anita. Jag lovade ju bilder men dom blev så himla dåliga så ni får bara en tråkig. Eftersom att buffalo vann var jag var ett stolt buffalofan så åkte jag såklart i min Buffalojersey. 

När jag kom hem åt jag god lax till middag och fixade mig innan Courtney, Cassidy, Jake, Kennedy och Lindsey kom och hämtade mig. Vi åkte till ett event på en nattklubb Minneapolis. (Dubbisen fick också följa)
Var klädd i jeans och ett linne och kände mig väldigt påpälsad. Dresscoden verkade vara vad jag hade under :) Men vi gjorde det bästa av det och hade jättekul med varandra, vi åkte därifrån rätt tidigt och köpte mat (standard) och sen åkte Lindsey och Kennedy hem och jag Courtney Cassidy och Jake hem till mig och hade sleepover. 
 

LARS KEPLER

Publicerad 2013-01-20 15:30:37 i USA 2012/13,

Alltså jag orkar inte med Lars Kepler. ALLA deras böcker är så äckligt bra. Jag vet inte hur jag ska kunna leva vidare efter att ha läst ut den fjärde boken. När. Kommer. Femte? Jag blir så sjukt IMPONERAD på att dom kan skriva sådanna här mästerverk. 
 
Okej. Idag ska jag börja dagen med skype och sen Spinning. Sen ska jag åka skridskor med Anita och hör och häpna, jag ska ta med mig kameran! 

LOVE YOU, FRIDAY

Publicerad 2013-01-19 01:20:00 i USA 2012/13,

Hade världens bästa träningspass imorse. Kändes som att jag sprang på moln och efteråt när jag stod och torkade mitt genomsvettiga ansikte och flåsade som en hund kom en gumma och sa att jag var duktig. Tack sa jag och gick och duschade. 

Idag fick jag veta att jag fick A i 2Dd och sen hade jag finaltest i matte.... vet ej hur det gick. Hade cookieparty sista lektionen och sen hade vi early release så kom hem halv 1, glömde stänga garaget och gick och la mig :):):)
 
OCH NU ÄR JAG LEDIG TILL ONSDAG! Thank you Martin Luther King
Såhär ska jag spendera mitt lillov: 
Ikväll: Titta på hockey på TV, gå och sova tidigt
Imorgon: Träna, sushilunch, Buffalogame på TV, tjejkväll med Lindsey och twinsen
Söndag: Skypa, träna, *clubba* (tredje gången gilt)
Måndag-Tisdag: - Vet ej. 

Förresten. Wendy och Dave kallar ju Bailey för Moon, men efter insidenten när jag sa till  Dave att månen var så himla ljus när det i själva verket var solen så har han gått under namnet Sun.

COME AT ME, WEEKEND

Publicerad 2013-01-18 01:20:02 i USA 2012/13,

Alltså igårkväll hade jag ont i magen så jag gick och la mig i sängen och tänkte bara sträcka ut ett litet tag, men det var alldeles för skönt så jag somnade såklart. Vaknade 9.17 och blev asless för att jag hade försovit mig och Dave jobbar långt bort och Wendy är bortrest så jag smsade Wendy och sa att jag inte kunde ta mig till skolan. Hon ringer upp mig och frågar vad jag pratar om och några förvirrade minuter senare lyckas hon förklara för mig att klockan är 9.17 PM, jag hade alltså  bara sovit i typ en timme. Så sjukt confused, men det var fruktansvärt skönt att somna om. 


På det värdelösa talet jag höll fick jag A. Den läraren vågar verkligen inte ge mig betygen jag förtjänar och jag har berättat det för Maddi tidigare. Idag när jag berättade vad jag fick på mitt tal sa hon: WHAAAT?! Now I know what you mean. Haha. 

Imorgon har jag mitt sista och värsta slutprov..... äckliga matte 

OROA ER FÖR MIG

Publicerad 2013-01-17 02:07:56 i USA 2012/13,


Speciellt eftersom att Minnesota är staten med flest dödsfall från influensan! Risigt läge 

Men! Om jag överlever så ska jag gå på NHL alla hjärtansdag så idag åkte jag och Dave och köpte Wild jerseys för att det var halva priset på alla NHL grejer som ett "förlåt" för strejken. Inte ens en pojkvän hade kunnat ge mig en bättre alla hjärtans dag, hehe. 

Imorgon börjar finals.. eller har gjort bort mitt engelskatal...... gick dåligt milt sagt. Nu kan det i alla fall bara bli bättre. 

NEW WEEK

Publicerad 2013-01-15 00:07:00 i USA 2012/13,

Igår for jag till Maddi och var där nästan hela dagen. Vi började med att skriva klart våra tal och tränade inför hennes mamma och pojkvän, haha, och sen dansade vi Zumba fram till middagen som var jättegod. När jag kom hem gick jag och la mig direkt och nu är det måndag igen. Tror att den här vekan kommer gå fort då vi har finals och ändringar i schemat torsdag och fredag. Sista veckan på den här teminen! 
 
Skönt att jag missade idrottsgalan förresten, alla bara klagar ändå. För att inte deras favoritsport fick pris. För att sporterna som inte är deras favortisporter är "riktiga" sporter :):) 

THE CLUB COULDN'T HANDLE US TONIGHT

Publicerad 2013-01-13 05:52:46 i USA 2012/13,

Andra gången vi planerar att klubba och andra gången vi fått ställa in i sista sekund! Hoppas på tredje gången gillt på söndag när dom ska ha ett jättestort *event* och vi har inte skola på måndag, whoop 

Men jag åkte i alla fall och kollade på Lindseys och djuren på bildens fotbollsmatch som dom vann och sen åkte vi ut och åt på en kinarestaurang. Åt för resten av veckan innan vi åkte till Coborns och skulle hyra film och herregud så komplicerat det var med ett svenskt leg. Sen åkte vi hem till mig och såg Chernobyl diaries, freakade ur och planerade kommande helg.

Imorgon ska jag träna och sen åka till Maddi och förbereda mitt jättetråkiga tal jag ska hålla på tisdag. 

GOING CLUBBBBIN'

Publicerad 2013-01-12 20:59:20 i USA 2012/13,

Ska klubba *sWeDiSh sTyLe* med mina girlfriends tonight! Nä men jag och Lindsey ska i alla fall lura amerikanare är vi är swedish twins! Om dom inte tror oss ska vi prata svenska och hon kommer säga random ord som hon lärt sig så konversationen kommer typ låta såhär: "Pasta middag snö han är het ismaskin god jul"

Och om det inte syns på bilden så har jag i alla fall färgat + klippt håret idag! Fresch

-

Publicerad 2013-01-12 05:02:44 i USA 2012/13,

Maddi: So, what's your presentation gonna be about? 
Jag: The disappearance of Flight 19.
Maddi: Oh, so like, what do you think you'll say?
Jag: Well, I'll just say that Flight 19 never disappeared, it just went to Sweden and has been there ever since.
Maddi: PLEASE SAY THAT YOUR GRADES DON'T COUNT ANYWAY!!!!!!! 

SCHEMA

Publicerad 2013-01-09 22:42:15 i USA 2012/13,

Har fått mitt schema till nästa termin idag (nästa termin börjar typ..21 januari)
1 hr: International food
2 hr: English/Speech
3 hr: Economics
(Primetime)
4 hr: American History
Lunch
5 hr: Algebra 2
6 hr: Video/Photography
Less för att INGEN har samma lunch som mig och att jag går från att ha 3 klasser + lunch med Maddi till 0 klasser och ingen lunch med henne. Kommer i alla fall ha economics med Cassidy, man får vara glad för vad man har antar jag. Om Video inte är kul kommer jag byta till Forensic den timmen med Marissa, men något säger mig att det är lättare med Video och att det inte är lika mycket plögg... /vad är ens betyg och vad är det bra för?
Är väldigt trött för tillfället, funderar starkt på en nap tills Wendy kommer hem.. mmmh

LETS GO ROYALS

Publicerad 2013-01-08 23:17:05 i USA 2012/13,

Ska heja i min favorithoodie som jag typ använde mer innan jag åkte hit än vad jag gör nu. Mest för att jag vågar vägra hoodies i skolan för att ALLAS outfits ser ut såhär i skolan: Uggs, yogapants (som leggings fast vida där nere) och hoodie :):):):) Inte min stil för att uttrycka sig fint. 

DECA

Publicerad 2013-01-08 22:40:37 i USA 2012/13,

Idag har jag gjort bort en redovisning som jag gått och gruvat mig för. Har egentligen alltid tyck att det är helt okej att prata inför folk men har  verkligen inte tyckt om det här eftersom att jag varit rädd för att säga grammatiska fel och så, men idag kände jag mig som på svensk mark och det gick väldigt bra. Lättnad! 

Ikväll hade jag tänkt gå på Yoga med Wendy men tror att jag går på hockey med Lindsey istället. Eller vad tror ni ger bäst utbytisminnen, yoga eller high school hockey? Precis, så får det bli. 

5 MÅNADER

Publicerad 2013-01-08 03:00:45 i USA 2012/13,

5 månader i staterna idag! Halva tiden ???????? ???? ? Jag satt precis och tänkte på att tiden gått så himla fort fram till nu men samtidigt så känns det som att det forever ago jag spelade fotboll och det var sommar. 

YMCA

Publicerad 2013-01-07 02:18:37 i USA 2012/13,

Det blev inte så roligt som jag hoppats på att spinna. När vi kom dit frågade en i personalen om jag hade ett band, vilket jag inte hade. Då sa hon att man inte får vistas i gymmet om man är under 18 och inte har band, och jag måste gå en kurs om hur alla maskniner används. Har alltså gymmat här i typ 4 månader och får reda på det nu. Kom alltså för sent till spinningen och när jag väl kom dit körde jag alldeles för hårt med bara pancakes och en smoothie i magen sen tidigare idag. Höll på att både svimma och kräkas när jag gick av cykeln. 
Rolig gymkväll ikväll. 
 
Nu: Duschen och Revenge

SLEEPOVER

Publicerad 2013-01-06 22:49:57 i USA 2012/13,

Igårkväll var Daves son här och vi kollade på Vikingsmatchen och precis som alla andra förlorade dom. Det var tänkt att det skulle bli en lugn hemmakväll med Wendy Dave och Daniel efter det men så ringde Maddi och en halvtimme senare kom hon och hennes pojkvän och plockade upp mig och vi åkte hem till henne. Vi spelade wii, såg Pitch Perfect, åt popcorn och sen sov jag där. Imorse vaknade jag och fick veta att det blir NHL säsong så det firade vi med chocolate chip pancakes och mer wii. Sen fixade vi oss och åkte till Victorias Secret som hade fetaste rean och efter det avslutade vi med världens godaste te på ett litet mysigt ställe! Avslutar helgen med.. SPINNING! Guud så länge sen, ska bl jättekul. 

AVOCADO

Publicerad 2013-01-05 15:40:13 i USA 2012/13,

Ser mörkt ut för tillfället, men vad som helst kan hända. Sitter i alla fall och äter min favoritfrukost - två wasa knäckebröd med kalkon och avocado. Har förmodligen ätit 500 avocados de senaste dagarna. 

SWEDEN

Publicerad 2013-01-05 07:20:42 i USA 2012/13,

Sms från Ben: Guess what! I've learned some swedish! 
Jag: Tell me 
Ben: Bajskorv
Jag: ???
Ben: I looked up "Team Sweden U20 2013" and that's what came up...
 
Hoppas för guds skull att Sverige vinner imorgon! Uppstigning om 6½ timme för att se matchen. 

-

Publicerad 2013-01-04 01:56:08 i USA 2012/13,

Sverige - Usa i jvm finalen! På lördag ska jag ställa klockan på 7 och titta på finalen i sängen. Förlorar sverige ska jag inte lämna mitt rum på hela dagen! 

Förresten, såhär bra kommunikation hade jag och Dave idag: 
Annars? Skypade med min fina bror idag och vi informerade varandra om allt vi missat. 5 månader kvar till återförening. Bittersweet 

2 SCHOOL 4 COOL

Publicerad 2013-01-03 04:56:59 i USA 2012/13,

Hej fanz. 
Daves birthday idarå. Han är sjuk. Vi diskuterar vilt om det är influensan eller åldersnoja. Tror på det sistnämnda jag. Vi åkte i alla fall till Benihanas som är en restaurang där dom lagar maten vid bordet. Allas mat utom min då eftersom att jag åt sushi. 
 
Förresten så gjorde jag en asbra improviserad redovisning idag med en annan tjej. Läraren löved it. 

END OF CHRISTMASBREAK

Publicerad 2013-01-02 02:58:53 i USA 2012/13,

Det var det lovet. Ja mina kära vänner, imorgon är jag tillbaka i skolan. Har i alla fall haft ett så himla bra lov! På Nyår var det tänkt att vi skulle åka till en mystery dinner, men vi insåg två dagar innan att vi råkat boka i St. Louis?? Fick alltså avboka det och bokade istället bord på en restaurang med familj och vänner. Efter det åkte vi tillbaka hem till oss och gjorde det bästa av situationen, spelade Cluedo! Kunde vi inte åka på Mystery Dinner fick vi väl göra en egen! Vann gjorde jag också, dock tyckte några att jag skulle bli diskad men det brydde jag mig inte om. Vi spelade massa spel och drack och åt massa goda saker och sen slutade kvällen konstigt. När alla hade åkt hem gick jag och Daniel ner och väntade på Wendy som tydligen hade gått och lagt sig i sängen och sovit, något hon aldrig gör! Alldeles för sent upptäckte vi det, men vi roade oss själva och tittade direktsändningen från New York och så vidare. Jag somnade så fort jag placerade huvudet på kudden 03.30 AM. 
 
Imorse vaknade jag alldeles för tidigt med för få timmars sömn men kunde inte somna om så jag gick upp och hjälpte Wendy och Dave med att plocka undan julen och städa huset. Efter det for jag och Wendy till gymmet (där jag upptäckte stora blåmärken på mitt ena knä, haha, halkade i badrummet för ett tag sen) och sen kom vi hem och spelade spel och åt middag med herrarna i huset (börjar räkna Daniel som familjemedlem efter att han typ har spenderat mer tid här än vad jag har gjort det här lovet..) och Brent och Barb! Bra avslut på bra lov! 
 
Wendy har lite bilder från igår så jag lägger upp dom så fort jag får dom! 

Om

Min profilbild

EMMA STÅLNACKE

Följ min blogg och mitt år som utbytesstudent i Minnesota, USA 2012/13. Jag bor med en familj bestående av en värdmamma, värdpappa och hund. Jag går på Rogers High School och upplever allt från kulturkrockar till high school-film känslor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela