BTW

Publicerad 2013-03-27 04:46:08 i USA 2012/13,

Glömde ju också att berätta om Rihanna! Hon var jättebra, mycket bättre än vad jag kommer ihåg från det vi såg på P&L sista kvällen när min influensa hade smygit sig på, både jag och Rihanna var bättre. Hon blandade gamla låtar med nya och jag Wendy stod och dansade hela tiden. Hade en jättebra kväll!

SPRINGBREAK

Publicerad 2013-03-27 04:40:38 i USA 2012/13,

Åh vad skönt med lov! Har inte alls många planer så ska bara ta det lugnt med familj och vänner och ta igen massa missad sömn.
Ikväll blev jag bjuden på middag på Red Lobster av Breas familj för att det var hennes pappas födelsedag. Jag åt sjukt goda räkor med kokosnötsås och wildrice med annanas. Fick också kanske finaste komplimangen jag fått sen jag kom till Minnesota. Till er också Mamma och Pappa. Från Breas pappa: I really think you are a special person and I'm impressed of how well it seems like your parents raised you, I would love to meet them when they come. ♥ Den slår komplimangerna om mina ögonbryn och mina kläder skulle man väl kunna säga. 
 
 

SORRY

Publicerad 2013-03-24 06:00:00 i USA 2012/13,

Förlåt för frånvaron men har inte haft tid för er. Har sett hockey nästan non stop sen i torsdags. Både Huskies och Gophers spelade dåligt och åkte ut efter deras första matcher men vi hade det bra ändå. Ikväll hade jag tänkt åka till St.Cloud med en vän efter finalen som Wisconsin vann men är glad att jag åkte hem för jag är trött som ett as och kommer somna vilken sekund som helst,
Imorgon spelar gopher-women deras championship game och dom kan skriva historia - dom har nämligen inte förlorat en enda match den här säsongen.

Imorgon ska vi också tillbaka till Xcel center men för en annan anledning.. RIHANNA!

SURPRISE

Publicerad 2013-03-21 03:50:53 i USA 2012/13,

Haha alltså jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna det här men idag kom dom två som gav mig den söta lappen + en till kille till min sista lektion när det var 10 minuter kvar av skoldagen och gav mig en liten tårtbit som dom hade gjort i foods. Dom är så himla söta och roliga. Det sorgliga med att få nya vänner nu är att det är så lite tid kvar. 
 
Imorgon kommer  jag bara gå till 4 lektioner för sen börjar WCHA tournament, slutspel i college hockey ungefär. 2 matcher imorgon, 2 på fredag och en på lördag! Sen ska jag se Rihanna på söndag, tux-shoppa med Ben på måndag, får spring-break på onsdag och åker till San Fransisco onsdagen därpå. När jag kommer hem därifrån är det mindre än 2 månader kvar tills min familj kommer hit. HJÄLP 
 
Igårnatt sov Bailey med mig och det verkar som att han planerar att göra det inatt igen, lillbrorsan. 

DRAAAAAMA

Publicerad 2013-03-20 01:35:35 i USA 2012/13,

Ni vet att jag har två kompisar som är före detta bästa vänner och som nu hatar varandra? Den ena har köpt likadan (annan färg) balklänning som den andra :) Helvetet har brytit ut. Vet inte om jag ska skratta eller gråta? DETTA är high school drama på högsta nivå. (Nu har den enas pojkvän kommenterat hans tjej bild i prom-gruppen på facebook och skrivit "den är mycket finare i blått") hahahahahah 
 
Annars har det väl varit en rätt bra dag faktiskt. Skrattade så att jag höll på att dö åt detta: 
En kille: Can you drive here? 
Tjej: No duh, you can't drive over the ocean. 
 
Kille 2: Oh.. My...God.... 
 
 
 
 

GREAT START OF THE WEEK

Publicerad 2013-03-19 02:39:00 i USA 2012/13,

Eller det första som hände den här veckan var väl inte kul. Det snöade när jag vaknade och ALLA skolor utom Rogers hade Snowday... och sen kunde jag inte stänga garaget vilket resulterade i att jag fick springa till bussen. Blöe. Men det blev bättre! 
 
På high school kommer det in en person till varje lektion och delar ut lappar till olika människor där det tex står att dom måste lämna in en missad läxa, betala year-book, har ogiltig frånvaro osv. Idag fick jag en lapp och den såg ut såhär: 
Thanks for making America more Sweetish (like sweet + swedish)
Det roliga med den här lappen är att jag inte ens känner personerna som skrivit den speciellt bra. Jag hade en klass med killen förra terminen och vi småpratade väl lite men inte mer än så, den här terminen har jag en klass med tjejen och vi är inte heller best-buds, men det är lite det som gör att jag blev så glad när jag fick den! 

Sen när jag hade matte var mitt vanliga crew på field-trip så en annan kille (som jag halvkänner) drog med mig in i deras crew och sen tjej sa: Oh, so you're joining our group today?
Killen: Yes she is, and actually, she's gonna be here instead of you so you can go.
Tjejen: Oh, so she's a replacement? 
Killen: ........ I would call it an upgrade. 
 
Hehehe (& hela konversationen var ett skämt för er som inte förstod.)

WEEKEND

Publicerad 2013-03-18 00:06:00 i USA 2012/13,

 
Igår sov jag hos Lindsey och då filmade jag henne när hon gjorde detta! 

Har också varit på Broadway med Brea, Lindsey och Anita och ätit min första (och sista) Deep Dish Cookie. Det är alltså en nygräddad cookie som kommer ut direkt från ugnen som är typ 15 cm i diameter, med glass och grädde på. Behöver nog inte säga så mycket om hur gott det var.
 
Idag har jag köpt nya Asics för $48, det är drygt 300 spänn. Jag förstår om ni (Mamma och Hanna) inte tror mig, men det är sant och jag kände mig som en tjuv. 

TIRED

Publicerad 2013-03-15 03:43:00 i USA 2012/13,

Är astrött, ska se klart Idol och sen sova. 
 
Idag har jag fixat en prom-date till min lunchkompis och så har jag städat mitt badrum. 
I en av mina klasser pratade vi förresten om svärord i tv-program och då frågade min lärare om vi svär i svenska tv-program och jag sa att det händer väl. 
- Yeah, europeans are always a little... riskeeeey! sa han då
 
jahapp

AMERICAN IDOL

Publicerad 2013-03-14 02:59:00 i USA 2012/13,

Hej. 
Idag var en helt vanlig skoldag, förutom den här mening en tjej sa: 
- Jag skulle aldrig kunna vara utbytesstudent för jag skulle inte klara av att köra bil med ratten på fel sida. 
Det är inget som makear sense i den meningen. 
 
MEN efter skolan gick jag i alla fall ut på en lång promenad i vårsolen och sen satte jag mig i hot tuben, lyx på en onsdag. 
 
Och någon har röstat på mig till prom-queen, såatttee B-)

MARS

Publicerad 2013-03-13 02:53:19 i USA 2012/13,

 
Wendy vill säga upp vårat medlemska på gymmet och det finns väl ingenting jag kan göra åt det, åker inte hon dit kan inte jag åka dit. Andra saker som också var inplanerat kommer nu inte att bli av och jag känner bara att  mars inte är min månad. Hoppas att någon av utbytisarna som haft det jobbigt mer än mig har fått min bra månad. Tur att jag har en mysig lillebror i alla fall. 

I LOVE YOU

Publicerad 2013-03-12 01:19:33 i USA 2012/13,

"Emma, passa på att känna dig ensam nu. För Guds skull. Njut av ensamheten och alla dom känslorna som hör till. För när du kommer hem kommer den känslan inte existera. Helt omöjligt. För jag älskar dig och saknar sig så himla mycket. Och vi pratar VARJE dag om dig och vad du gör och minnen och småsaker. EMMA EMMA EMMA. Vi räknar verkligen ner till den 20juni."
 
Jag har dom finaste vännerna. Det är så himla många som bryr sig om mig och frågar mig hur det är, hjälper mig med positiva tankar när något är jobbigt och säger att dom saknar mig. Jag tycker att det är så fascinerande att dom ställer upp för mig gång efter gång när jag var den som valde att göra det här. 
 
Jag älskar er alla så mycket och jag hoppas att jag kan ställa upp för er som ni gör för mig när ni behöver det. Ni är fantastiska! 
 
 
 
 

TRÅKIG

Publicerad 2013-03-10 05:01:45 i USA 2012/13,

Har bloggtorka hörrni. For till Maple grove och shoppade med Brooke, Anita och Courtney idag, men det är väl det enda intressanta jag har att komma med. Vi hörs när vi hörs. 

TVÅ OLIKA LIV

Publicerad 2013-03-08 04:41:37 i USA 2012/13,

Det är kvällar som den här som jag har så jävla svårt att sätta ord på tankar. Jag vet inte i vilken ordning jag ska sätta vilka ord för att ni ska förstå. 
 
Ibland känner jag att det inte är tillåtet för mig att ha hemlängtan. Jag känner att jag inte har rätten att fråga mig själv vad fan jag gör här. För vem är jag, som får uppleva vad många bara skulle drömma om, att vara ledsen när jag har så mycket att vara tacksam för? 
 
Wendy och Dave älskar mig som att jag vore deras egen. Dom skulle lägga sina sista kronor på mig och dom klarar inte av att prata om att jag åker hem om tre månader. Som om inte det vore nog så har jag också vänner här som inkluderar mig i allt dom gör och som kallar mig deras bästa vän. Men ändå dyker dom där viktiga detaljerna upp då och då. Små saker som hela tiden påminner mig om att jag bara har ett amerikanskt visum för tio månader, att jag bara är "utbytesstudenten" och att jag inte är av samma kött och blod som dom jag kallar familj. 
 
Det är dom stunderna då hela min vänskapskrets pratar om någon jag inte vem det är, stunderna jag inser att varken Wendy eller Dave ens höjt rösten åt mig på sju månader, stunderna när någon frågar om jag skulle kunna tänka mig att flytta hit "på riktigt". Det är också stunderna då jag blir annorlunda behandlad av lärare, stunderna jag kan relatera till allt @ExchangeProbs skriver och stunderna då han som skulle vara min kusin raggar på mig för att vi "inte ens är släkt på riktigt".
 
Alla dom stunderna får mig att känna att det är hemma på Bergnäset jag hör hemma, med familjen jag är släkt med och med vännerna jag har historia med. 
 
Jag känner mig så skyldig när jag som har det bästa året jag kan tänka mig med människor som på riktigt älskar mig, går ut ensam på promenad och gråter ikapp med Mumford and Sons för att jag inte kan krama mamma och pappa eller träffa hela vänskapskretsen på Friends en fredagkväll. 
 
Det är en sån där kväll, ni vet - hade jag tänkt skriva. Men ni vet faktiskt inte hur jävla ensam man kan känna sig med så många människor runt omkring sig. 

TUESDAY NIGHT

Publicerad 2013-03-06 03:25:33 i USA 2012/13,

Ser American Idol och blåser tuggummibubblor. Sitter också och har en jobbig känsla i magen för att jag valde Economics den här terminen. Onödigt och dåligt val.
 
Men inte ska man väl gråta över det. Istället kan man glädjas över att jag äntligen beställde min promdress idag! Excited yo 

SNOWDAY

Publicerad 2013-03-05 18:17:08 i USA 2012/13,

Ingen skola idag! Min första snowday. Jag ska väl inte klaga på att få vara ledig men vad sägs om lite framförhållning.......... hade precis kommit ur duchen och börjat sminka mig när dom ringde :):):) Gick och la mig igen med blött hår och halvsminkad. 

NEVER AGAIN

Publicerad 2013-03-04 03:19:54 i USA 2012/13,

Har haft en jättebra helg med massa sällskapspel, slalom, god mat, filmmys och såklart lite drama på det. 
 
Men.. jag gjorde också något jag inte borde ha gjort.... provade att åka snowboard. Jag hyrde slalomskidor och efter lunch bytte jag till snowboard, alla andra åkte snowboard så dom ville lära mig. Efter 5 åk skulle jag byta tillbaka till slalomskidor men då sa dom att man bara fick byta en gång. Några konversatiner senare sa jag att då köper jag väl en ny hyrning av slalomskidor, men då tyckte dom synd om mig så jag fick byta tillbaka ändå. 
 
Men 5 åk var 5 åk för många. Jag har blåmärken på rumpan, har aldrig haft så ont i svanskotan, benen, nacken och ryggen. Jag känner mig totalt handikappad och vill gråta varje gång jag rör mig. Buhuuu 
 
Men hade en jättebra helg med mina fina vänner! ♥♥ 

HEIDO

Publicerad 2013-03-01 22:45:42 i USA 2012/13,

Helt plötsligt krockar allt den här helgen! Brea frågade om jag ville följa med till Mall of America, Courtney frågade om jag ville komma på tjejkväll och så blev jag också bjuden till sista hockeyhelgen i St.Cloud. Varför händer inte sånt här dom helgerna man inte har något alls att göra? 
 
Men jag ser i alla fall fram emot att åka till stugan, det ska bli mysigt. Nu måste jag packa det sista och städa upp i mitt rum lite och göra helgens läxor innan dom kommer och hämtar mig!
 
Hörs på söndag! 

HELG

Publicerad 2013-03-01 20:53:39 i USA 2012/13,

Sitter i skolan och har veckans sista lektion. Ljuvligt. 
Runt 6-tiden idag kommer Kennedy, twinsen, deras boys och kompisar till dom och plockar upp mig. Vi ska spendera helgen i Kennedys stuga! Imorgon ska vi spendera hela dagen i slalombacken och resten av tiden ska vi bara vara i stugan och ha det bra. 
 
Det tog mycket tid att skriva detta eftersom att jag inte har svenskt alfabet. 

Om

Min profilbild

EMMA STÅLNACKE

Följ min blogg och mitt år som utbytesstudent i Minnesota, USA 2012/13. Jag bor med en familj bestående av en värdmamma, värdpappa och hund. Jag går på Rogers High School och upplever allt från kulturkrockar till high school-film känslor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela