RANDOM BILDER

Publicerad 2012-11-30 23:47:48 i USA 2012/13,


Det är såhär det kan se ut när jag är ute och springer i slutet av November.

Det finns en amerikans flagga i varje klassrum och första lektionen varje måndag måste man ställa sig, hålla handen för bröstet och säga "I pledge Allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with Liberty and Justice for all."

Maddi gick lös med min mobil

I two dimensional design klassen håller vi nu på att måla med kritor som vi smälter över kokande vatten.

Så här kan jag se ut på skolan. 
 

WHICH

Publicerad 2012-11-30 03:30:27 i USA 2012/13,

Idag skulle vi högläsa en dialog på engelskan och olika personer skulle ha olika roller. Vår engelska lärare beskrev en av rollerna och sa att hon var från england, och då frågade en kille om personen med den rollen skulle ha british accent, och då sa en annan kille "no, swedish accent!" så den rollen fick jag. Läste en mening och sen pratade inte den personen mer så jag tänkte att det var ju skönt........... fram till att jag fick typ 15 sidor text
 
kommer random bilder imorgon, nu ska jag zova 
 

I'M THE NEW CADY HERON

Publicerad 2012-11-29 02:33:00 i USA 2012/13,

Idag satt jag och pratade med några stycken när vi hade DECA och vi pratade om filmen Mean Girls. En av tjejerna sa att hon inte gillade filmen för att hon tycker att den är som vår skola. Då sa en kille att dom måste hitta någon som kan flytta hit från Afrika och bli nya Cady, och sen pekade han på mig och sa "CADY CAN BE FROM SWEDEN!" 
 
Funderar på att ställa upp
image

TISDAG

Publicerad 2012-11-28 03:27:41 i USA 2012/13,

Har ÄNTLIGEN skrivit klart mitt papper om Vegetarianism. Det är så himla mycket mer komplicerat att skriva en uppsats här för det är så sjukt mycket detaljer man måste tänka på. Dave och jag var i alla fall på våran favorit restaurang som inte Wendy gillar för att hon är inte hemma ikväll (=no gym tomorrow). Nu ska jag ta en redig dusch och gå och sova. 

INGEN GILLAR MÅNDAG

Publicerad 2012-11-27 02:35:12 i USA 2012/13,

Första skoldagen efter lovet.. blöe. Nä men det gick bra, skönt att komma tillbaka till rutinen som man alltid säger efter ett lov, men aldrig menar. 
 
Glömde att berätta att jag var på audition för att spela teater förra veckan, blev antagen men tackade nej idag, det kändes alldeles för... estetiskt för mig. När folk nästan grät och sa att dom inte ville något annat än att komma med så kände jag att jag kunde offra min plats. He he

IDAG:

Publicerad 2012-11-26 03:44:05 i USA 2012/13,

  • Skypat x2 ♥♥
  • Tränat
  • Lunchat
  • Pyntat granen (?!?!)
  • Pluggat
Har haft ett jättebra thanksgiving break! Nu är det skola fem dagar varje vecka fram till jul.. minns typ inte senast jag gick i skolan alla fem dagar. Ska titta klart på Revenge, packa gymväskan och sen förhoppningsvis somna. 

-

Publicerad 2012-11-25 02:13:04 i USA 2012/13,

Hej alla facebookvänner, min chatt buggar så har ni skrivit och jag inte har svarat så kan ni skriva igen för jag har inte fått det! 

Idag har jag tränat och köpt lite nödvändiga saker för en gång skull. Imorgon ska vi pynta granen, mycket tidigare än vad jag är van vi men det är ju så det är här, julmusik spelas på gatorna och alla shoppingcenter är julpyntade. 
 

TWO SISTERS

Publicerad 2012-11-24 03:43:00 i USA 2012/13,

Thanksgiving började med ett pass på gymmet och sen åkte jag och Wendy hem och lagade mat och fixade och donade. Vid tre kom Wendys syster + barn och man, och mans mamma, Wendys mamma, Daves pappa och Daniel kom tillbaka. Sen lekte jag med Wendys systerdöttrar som hade massa pennor man skulle pumpa in luft in och sen kunde man spreja färgen på pappret. Tjejerna lyckades sen övertala mig om att låta Daniel spreja massa olika figurer i ansiktet på mig, och efter några minuter hade jag massa fiskar i pannan och blommor på kinderna. 
Sen ville Samantha så himla gärna leka Suitcase, det gick ut på att man skulle lyfta upp henne i tröjan och bära runt henne. Jag fick en väska av Savannah som  hon gjort av tejp, vi gjorde hårband och armband, vi tejpade för munnen på Daniel för att han tyckte att våran Turkey som vi färgla var ful, vi lekte mörkerkurragömma och sen somnade vi allihop. Snön började också vräka ner på kvällskvisten så vi vaknade upp till vita hustak.

Vaknade klockan 10 (på kvällen) och jag och Daniel gick och åt mer mat, och sen åkte jag, Savannah Wendy och Barb iväg klockan 11 för att börja Black Friday shoppa! Det jobbiga med att det hade snöat var ju dock att man inte använder sig av vinterdäck här.. Folk har köat utanför en del affärer i 3 dygn och en del köer slingrade sig runt affärerna och ut på gatan. Folk went crazy helt enkelt. Till våran stora besvikelse öppnade inte VS förren 4 am. Vi kom hem runt 3 på morgonen och vaknade sen åtta imorse för att fortsätta shoppa. Denna gång var VS öppet. 

Nu är vi hemma och tar det lugnt, tjejerna sover här inatt igen för att deras pappa halkade på garageuppfarten med deras lillebror i famnen så dom fick åka till sjukhuset :( 

Nu har jag sömn att ta igen

THANKSGIVING!

Publicerad 2012-11-22 16:11:43 i USA 2012/13,

Thanksgiving idag! Jag, Wendy och Daniel ska titta på Macy's Thanksgiving Parade på TV nu och sen ska jag och Wendy åka och träna och basta innan släkten kommer på thanksgiving middag! 

ÄLSKAR IKEA

Publicerad 2012-11-22 00:09:48 i USA 2012/13,

Jag hoppas nästan att Wendy och Dave inte tycker om glögg så att jag kan dricka hela flaskan själv, hehe. Nä men när advetsljustaken som mamma och pappa ska skicka har kommit ska jag tända ett ljus, dricka glögg och äta pepparkakor! Svenskt adventsmys i USA. 
Ikväll ska jag försöka få dom att smaka kaviar på Wasaknäcke, eller är det en dålig ide att ge kaviar till en magsjuk? 
 
Har skypat med Julia idag ♥, har varit i dogparken med Bailey, har städat mitt rum och snart ska jag börja laga baconlindade ostfyllda kycklingfiléer, nomnom

EUROPA

Publicerad 2012-11-21 04:10:39 i USA 2012/13,

Sista skoldagen för den här veckan! Fick reda på att jag har A i tre ämnen och B i tre, så jag behöver inte stressa. Imorgon börjar the thanksgiving break, gode skönt. Har hängt med Anita ikväll, såå skönt att ha en vettig utbytesstudent på samma skola, vi vet var vi har varandra och Sverige och Tyskland är verkligen lika jämnfört med USA. 


Imorgon ska jag upp och träna med Wendy och sen tänkte jag städa mitt rum, göra bort lite plugg, hjälpa Dave att tömma spa-rummet på skrot och sen kommer Daniel hit och då ska jag laga svensk mat till dom och sen spenderat han natten här. 

SKITKVÄLL

Publicerad 2012-11-20 02:26:24 i USA 2012/13,

Alltså det är så svårt att plugga "lite". Jag vet inte vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt men jag orkar inte fortsätta plugga mer än jag gjorde i Sverige för betyg som inte räknas. Känner mig så fruktansvärt dålig när jag vet att jag kan prestera bättre. Det värsta som finns är att tävla mot mig själv för det är fan omöjligt att vinna. 
 
Är less på high school ikväll och nu ska gråta en skvätt och försöka ta reda på vad fan jag ska plugga och inte. 

SWEDISH INSTITUTE

Publicerad 2012-11-19 03:31:00 i USA 2012/13,

I lördags for vi till IKEA i hopp om lite Marabou men åkte besviken därifrån med en flaska glögg och en tub kaviar. Efter det for vi och tittate på Gophers Women som vann med 9-1 och tog rekord i flest vinster på rad. 

Idag for vi till the American Swedish Institute som var julpyntat och fint och jag fick för första gången på 3 månader prata Svenska med någon face to face! Där hittade vi i alla fall marabou och lösviktiskgodis, DYRT och VÄRT. Blev förvånad över hur många som var där!
 
Har inte gjort alla mina läxor och ska inte göra det heller. 
 

WE DID NEW YORK

Publicerad 2012-11-17 06:28:00 i USA 2012/13,

Skypade med ↑ ikväll! Hanna som jag klickade med direkt i New York, tänk att jag bara varit med henne i tre dagar men ändå har vi upplevt en hel del, inklusive indirekt dejtat Chuck Bass.
Vi smed lite planer och catchade upp om allt som vi har varit med om sen vi kom hit och det var jättekul att höra och skönt att prata av sig! 
 

WEEKEND!

Publicerad 2012-11-16 23:57:28 i USA 2012/13,

När man går på bio i USA får man inte speciella platser utan man får välja själv var man ska sitta, man måste alltså vara där i tid, vilket inte vi var. Jag satte mig på en ensam liten plats och sa att Wendy och Terina kunde sätta sig på de två lediga platserna ovanför. Wendy tyckte att det var väldigt kul att det såg ut som att jag gick på bio ensam, haha. Filmen var helt okej bra också! 

Idag har jag pratat med världens bästa farbror på viber, jättekul att få prata med honom också. 

TVÅ OM IDAG

Publicerad 2012-11-15 22:39:01 i USA 2012/13,

Idag fick jag veta att en person som jag har lektion med två gånger om dagen varje dag är en kille och jag har alltid trott att han är en tjej. Helt sjukt jobbigt i hjärnan just nu. 

Jag har också lektion med en kille som har någon form av socialt handikapp. Han är smart och så och har lektioner med alla andra, men han kan säga lite speciella saker och han förstår inte alltid sarkasm. Idag under lunchen träffade jag och Maddi på honom och pratade med honom ett tag, och efter ett tag frågar Maddi "Do you think Emma is pretty?" och då tar han ett djupt andetag och säger "I think Emma is the most beautiful exchange student I've ever seen at Rogers High School, she is the most beautiful exchange student I've ever seen." och sen gav han mig en kram. Haha, så himla söt. 
 
Ikväll ska jag och Wendy se midnattsvisningen av Breaking Dawn part 2, förstår inte hur jag ska orka hålla mig vaken! 

NOTHING SPECIAL

Publicerad 2012-11-15 01:46:45 i USA 2012/13,

Huvudpersonen i boken jag läser på engelskan hatar utbytesstudenter, vet inte om jag tycker att vi har så mycket påverkan på USA som hon verkar tycka. 
 
Det har annars varit en helt vanlig dag i amerikat idag. Inte en helt vanlig dag för Zverige vad jag försått, målet var ju helt sjukt och blir lite ledsen när folk här inte vet vem Zlatan är. 
 

TISDAG

Publicerad 2012-11-13 23:56:00 i USA 2012/13,

 
Maddi trodde att jag hade lockat håret idag men i själva verket glömde jag att ta med mig plattången till skolan imorse, första gången jag går med naturligt hår till skolan här! 
 
Jag har varit effektiv idag och jag har redan gjort klart alla läxor! Ska belöna mig med ett avsnitt PLL innan vi åker iväg på middag med granngubbarna och granngummorna.

SOCCER BANQUET

Publicerad 2012-11-13 00:12:00 i USA 2012/13,

Förutom att jag inte visste att man skulle klä upp sig så var det bra! 
Vi började med att äta middag och sen höll alla tränare tal och delade ut priser, jag fick pris för most improved! Sen höll lagkaptenerna tal och sen såg vi på en film från säsongen där dom presenterade alla spelare och så. Alla seniors fick en rosa tygpåse som det stod Lady Royals på, en filt där en bild på oss seniors var tryckt och så fick vi en bok om oss själva med bilder och text i. Vi fick en liten katalog som sammanfattade säsongen och så fick vi massa randomgrejer som smink och bodylotions och sånt. Verkligen jättefina saker som måste ha tagit mycket tid och jobb att sätta ihop. Alla satt vid olika runda bord och vi seniors satt vid ett långbord med ansiktena riktade mot alla andra bord. Lite mer än pizza på kansliet med andra ord.

HAPPY FATHERSDAY

Publicerad 2012-11-11 20:35:23 i USA 2012/13,

Har skypat med världens bästa paps idag. Hade så gärna gett dig en stor kram.
Jag saknar dig och jag älskar dig. ♥
 
Visst ser ni var jag fått min skönhet ifrån? ;)

GODNATT

Publicerad 2012-11-11 04:00:25 i USA 2012/13,

Marknaden var inte något för mig, det fanns massor med grejer för barn och massor med grejer för medelåldern och uppåt. Åt i alla fall en god soppa till lunch och for sen på badhus med tjejerna. 
 
Imorgon ska jag skypa med paps på farsdag och sen ska vi på bio och se Skyfall, 2 och en halv timme action..  skeptiskt. Sen har jag i alla fall avslutning med fotbollslaget. 

GREAT DAY

Publicerad 2012-11-10 04:21:49 i USA 2012/13,

Vaknade tidigt imorse och for till gymmet och tränade och satt sen i bastun en bra tag, ändå en bra start på dagen! När jag kom hem åt jag frukost och tittade på PLL, gjorde lite läxor och sen gjorde jag mig i ordning. Klockan 1 kom Lindsey och hämtade mig och vi åkte och mötte Anita på Denny's och åt lunch innan vi åkte och såg  Sinister på bio! Skön dag. Ikväll har jag ritat med mina söta värdkusiner och nu ska vi snart sova, imorgon ska vi åka till någon form av stor marknad inomhus. 

THURSDAY

Publicerad 2012-11-09 03:10:31 i USA 2012/13,

Hade early release och slutade 12.10 idag, i sverige skulle det ha betytt att man missar de sista lektionerna men så är det inte här, vi hade alla lektioner och dom var 36 minuter långa. Efter skolan sov jag ett par timmar och när jag vaknade trodde jag att det var morgon och att Wendy hade åkt till gymmet utan mig, det var inte förrän jag kollade mig i spegeln och insåg att jag var sminkad som jag insåg att klockan var 3 på eftermiddagen.  
 
Imorgon är vi lediga så jag Lindsey och Anita ska gå och äta lunch någon stans och sen kanske gå och se film på bio. Kvällen ska jag nog spendera med Wendys söta systerdöttrar! 
 
Har precis som alla andra blivit fast i Pretty Little Liars, så ikväll ska jag se några avsnitt av det och somna tidigt, trots min ledighet ska jag följa med Wendy till gymmet på morgonen och återgå till sängen när jag kommer hem. 
 
Ikväll saknar jag mina och Joakims nätter framför NHL och gubbarna med tjocka fruar. 

HALL PASS

Publicerad 2012-11-08 01:47:53 i USA 2012/13,

När jag tog fram min mattebok ramlade det här ut så jag tänkte att det kan jag ju visa! Det här är alltså ett hall pass som vi behöver i skolan när vi ska vistas utanför klassrummet under lektionstid. Om jag behöver gå på toaletten under lektionstid måste läraren skriva ett sånt här, om jag kommer försent till skolan måste jag gå till the office så skriver någon där en sån här som jag sen ger till läraren när jag kommer in i klassrummet. Om jag skriver ett prov och inte är klar innan lektionen slutar så kan jag sitta över tiden och sen ger min lärare mig det här så jag kan visa nästa lärare. Ofta skriver också läraren varför man har kommit sent också, tex "Testing". Det här fick jag för att jag pratade med en lärare mellan två lektioner, har bara 6 minuter mellan lektionerna så det fanns en risk att jag skulle bli sen till nästa, men det blev jag inte så jag behövde inte visa läraren det. Nu kan jag alltså sudda ut tiden och skriva nytt så har jag giltig frånvaro när jag vill ;););) 
 
Den här lappen var btw rätt dåligt skriven, och det kanske var för att det var en vikarie som skrev den. 

OBAMA FOR PRESIDENT

Publicerad 2012-11-07 23:19:00 i USA 2012/13,

Jag blev såklart glad! Men blir samtidigt lite smygledsen när jag ser så många andra besvikna, dom som trots allt kommer påverkas mer än mig (fast blir snabbt glad igen när jag tänker på att dom mest troligt påverkas  positivt med Obama även om det inte var honom dom ville ha). Är faktiskt lite less på valet vid det här laget, det är ju det enda som visats på tv och det enda folk pratat om dom senaste veckorna. Men det är inte ett dugg synd om mig som har behövt utstå det, tänkte jag idag på väg till bussen. Det är inte alla som får chansen att bo i USA under ett presidentval som kanske är det största eventet i världen.
 
Jag trodde inte att jag skulle bli så påverkad och insatt som jag faktiskt blev och det är inte förrän man verkligen är här och upplever hela valandan som man inser hur stor skillnad det är på Sverige och USA när det kommer till politik och hur man går till väga för att marknadsföra sina åsikter. Jag tycker att det är så fascinerade att jag här vet vem en person röstar på innan jag vet dennes namn, och hur jag hemma knappt vet vilket parti mina föräldrar röstar på.
 
Mycket av reklamen för det här valet skulle inte godkännas i Sverige men det jag för tre månader sen tyckte var helt sjukt reagerar jag inte längre på. Jag är helt säker på att jag kommer intressera mig mer för både Amerikas och Sveriges politik i framtiden. Det känns verkligen som en stor bonus att mitt utbytesår inkluderade ett val. 
 
Obama, four more years!

DAGEN D

Publicerad 2012-11-07 01:09:32 i USA 2012/13,

Ska sitta upp ikväll och kolla på presidentvalet, såklart! 
 
och min halsfläck är nästan borta 

VALANDA

Publicerad 2012-11-06 02:25:40 i USA 2012/13,

Haha alltså man känner valet i detta hus alltså. Dave hade satt fast en post it lapp på Bailey där det stod "I vote for Obama" och Wendy freakade ur. Jag sa till Wendy att jag skulle kräkas i bilen på väg till skolan imorgon så att hon måste ta hand om mig och inte kan rösta, men hon sa att hon torkar upp och åker och röstar, jag behövs inte tas om hand ;) Dave ska skaffa falsklegg till mig så att jag också kan rösta och Wendy ska skicka honom i fängelse. Sen satte Wendy på republikan TV där det enda dom gör är att snacka skit om demokrater och jag hämtade öronmuffar för att slippa lyssna. 
 
Kanske låter brutalt men vi har skrattat mycket ikväll, man får ta allt med en nypa salt. 

EYEBROWS

Publicerad 2012-11-05 22:57:00 i USA 2012/13,

Haha alltså överlägset högst upp på listan om vad jag har fått komplingar för sen jag kom hit är mina ögonbryn! Idag var det en tjej som satte sig vid samma bord som mig och sa: Du har så perfekta ögonbryn, jag och min kompis pratar alltid om hur perfekta dina ögonbryn är. Det är inte så jättemånga som målar ögonbrynen här, kan ju vara värt att tillägga. 
 
IMORGON ÄR DET VAL!!! Kommer vara kaos här hemma vem som än vinner, haha! 
 
Nu måste jag göra läxor, har satt upp en regel att alla mina läxor måsta vara färdiga klockan 7 och jag ska ligga i sängen klockan 9. Går man upp 04.40 så är det skillnad på att somna 9 och somna 11.

VAD ÄR DET HÄR?

Publicerad 2012-11-05 03:22:30 i USA 2012/13,

Ser ni den mörka fläcken på min hals? Vad är det för något? Den har smugit sig fram senaste veckan och jag vet inte vad det är. Någon som haft något liknande som kan berätta vad det är? Den klär inte min hals, svårt att matcha  outfits osv 

USA

Publicerad 2012-11-04 23:10:03 i USA 2012/13,

Fick denna av Dave idag när han och Wendy rensade garderoberna, det var hans mammas men hon använde den aldrig. Den är lite för stor på mig men tycker den är cool och den klär min vägg! 

GODMORGON

Publicerad 2012-11-04 17:03:19 i USA 2012/13,

Idag ska jag ha en lugn men effektiv dag, jag ska städa mitt rum, göra läxor och duscha och allt ska vara färdigt till klockan 8 då Revenge går på TV! Det borde ju gå bra eftersom att vi ställt bak klockan en timme idag. 
 
Den här skolveckan kommer gå snabbt, är nämnligen lediga på fredag! 

DRÖMDAG

Publicerad 2012-11-04 04:22:47 i USA 2012/13,

Imorse blev jag väck av att Wendy stack in huvudet i mitt rum och sa "Emma, are you okay?!" Förstod inte vad hon menade förren hon sa att klockan är 1! Har typ inte sovit till längre än 9 sen jag kom hit och idag sov jag plötsligt till 1. Men det var skönt. Det enda vi har gjort idag är att vi ätit lunch och middag, sett på 3 filmer och en hockeymatch, laddat ner lite musik och halvsovit. Behövligt! 
 
Nu sitter jag i min stora sköna säng och äter vindruvor. 

Publicerad 2012-11-03 03:17:29 i USA 2012/13,

"You are such an optimist Emma, you always try to find the good things in people, definitly not american, I love that about you" 
 

LAZY WEEKEND

Publicerad 2012-11-03 01:59:00 i USA 2012/13,

Project doing nothing in the Mathisens household this weekend! 
Rules: 
• Inte lämna huset
• Ha pyjamas hela helgen 
 
Har bunkrat upp med mat, frukt och massa filmer! Ska passa på att sova, ladda ner musik, plugga, slappa! Så skönt!
 
Fick träffa på ytterligare två intellegenta amerikaner idag, satt med två killar på engelskan och så här kunde det låta: 
Kille 1: Okej, jag har en fråga, när du är på konsert i Sverige, sjunger dom på svenska eller engelska? 
Jag: Det beror ju på vilken artist det är.. 
Kille 1: Okej.. så när du såg Mumford and Sons, sjöng dom på svenska eller engelska? 
 
.................. dom översätter låtarna och lär sig dom på svenska? såklart 
 
Kille 2: Är luleå hockey erat high school lag? 
Jag: Nej, vi har inte sporter i skolan 
Kille 2: Så ni har inte sport i Sverige?

TORSDAG

Publicerad 2012-11-01 22:07:14 i USA 2012/13,

Har aldrig haft så ont i magen som jag hade idag. Ni vet när man känner att man som har knivar i hela magen/bröstkorgen, typ när man är jättehungrig? Det brukar ju gå över efter ett par minuter eller om man äter, men jag hade det från första lektionen och heeela dagen. Funderade ett tag på att åka hem men ville inte svika min grupp på engelskan (sista lektionen) för att vi hade redovisning idag.. vad händer? Kommer till engelskan och precis när vi börjar lektionen ropar dom upp att alla seniors ska gå till Footballplanen och ta seniorfoton och jag är en av två seniors i min engelskaklass så jag svek ju min grupp ändå. Men det är ju inte fel att stanna i skolan. 
 
Och alltså döda mig inte nu, men efter att vi tagit korten så behövde vi inte gå tillbaka till lektionen och alla åkte hem med sina bilar medan jag stannade och väntade på bussen så hade ju GULDläge att fota i skolan! Men glömde bort och gick ut och då kunde jag inte komma in igen. Tog i alla fall kort på skolbussarna.. för ingen vet ju hur amerikanska skolbussar ser ut. Ni får se dom senare ändå.
 
Förresten så hoppade jag på bussen innan vi hade slutat så busschauffören började ju fråga massa och när jag sa att jag var utbytesstudent från sweden sa hon, "Oh, Sweden! Do you have schoolbuses in Switzerland?" ............... asså? 
 

TRICK OR TREATING WITH FAVORITE KIDS

Publicerad 2012-11-01 04:08:33 i USA 2012/13,

Så himla söta barn! Har åkt runt på ett släp bakom en fyrhjuling hela kvällen och haft en sovande piratbebis i famnen samtidigt som vi stannade utanför alla möjliga hus och flickorna sprang och frågade bus eller godis. 
 
 
 

Om

Min profilbild

EMMA STÅLNACKE

Följ min blogg och mitt år som utbytesstudent i Minnesota, USA 2012/13. Jag bor med en familj bestående av en värdmamma, värdpappa och hund. Jag går på Rogers High School och upplever allt från kulturkrockar till high school-film känslor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela