LÄGESRAPPORT

Publicerad 2013-04-30 05:17:12 i USA 2012/13,

Julia, min bästa homegirl, och världens bästa människa har fyllt år. Grattis igen, saknar dig så! ♥
 
Nu är jag i alla fall förkyld som ett as och mina ögon rinner som aldrig förr. Men det hindrade inte oss från att äta ute idag, så skönt med sommarväder! 
Inbäddad bildlänk

PROM #2

Publicerad 2013-04-30 05:14:26 i USA 2012/13,

I lördags var det Prom #2, Bens skola i Becker (japp, becker furniture world). Jag åkte dit utan större förhoppningar. I bilen på väg dit började Dave den lilla jäveln prata om när jag ska åka hem och det slutade med att både jag och Wendy satt och bölade och mitt smink smetades ut. 
Väl där träffade vi Ben och vi åkte till hans kompis hus för fotografier, vi var ett gäng på 14 pers. Sen åkte vi till Becker High School och träffade massa folk i väntan på Grand March. När vi hade prom i Rogers hade dom skrivit "Emma Stalmacke" i programmet, men i Becker stavade dom rätt och hade till och med å:et på plats! När vi skulle rada upp oss inför Grand March fick man dock en lapp med namn och nummer och då  hade som skrivit Emma Stalnake (Stal-Nock) så att dom skulle "veta" hur man "ska" uttala det.. :-) Temat på denna prom var Paris och Grand March var mycket finare än den förra. 
 
Efter Grand March for jag, Ben och ett annat par till Taco Bell i väntan på att tiden till vårat bord på Meynards skulle komma. Killen i det andra paret frågade vad jag hette i efternamn och efter att jag hade upprepat det tre gånger sa han: "I give up, I don't even now what it starts with". HUR kan det vara så svårt??

6.30 slog vi (alla 14) oss ner vid ett bord och åt middag, jag åt pasta med räkor och sånt gott. Vid 8 åkte vi vidare till Monticello där dansen var. Den var bättre på Rogers prom då dansgolvet denna gång var alldeles för stort.
Klockan 11 åkte vi tillbaka till Becker till en av killarnas hur och där kändes det verkligen som att jag var i USA. Vi satt runt en eld, några i campingstolar och några på baksidan av två olika truckar. Country spelades i bakgrunden, det var stjärnklar himmel och vi spelade bags och bara umgicks till klockan 2 då Ben skjutsade hem mig. 
 
Bra kväll. Båda promerna kommer vara minnen för livet. 
 

HOCKEYFRIDAY

Publicerad 2013-04-27 06:20:56 i USA 2012/13,

Skoldagen gick relativt fort idag, jobbar med massa projekt och sånt så lektionerna bara börjar och slutar känns det som. Det är också så skönt att åka till skolan när det är ljust, jag är inte alls lika trött. Idag var det 70 (!!!) degrees fahrenheit, Minnesota har tagit växlande väder till en ny nivå. Idag berättade min kompis Alex att jag är en av top 10 fiercest girls at Rogers High School. Vet inte riktigt vad det innebär ännu men är officielt en medlem i Club Fierce. Återkommer när jag vet mer. 
 
Wild-matchen idag var väl bland dom värre jag sett.. 6-1 mot Edmonton förlorade dom med. Nu måste dom vinna nästa match för att gå vidare till Playoffs. 
 
Nu ska jag gå och sova, ska fixa håret klockan 8 imorgon för Prom #2. Önskar att jag var mer excited, men det kanske blir roligare när man inte har så höga förväntningar? Vi får hoppas det. 
 
 

TBT

Publicerad 2013-04-26 03:37:00 i USA 2012/13,

Sista skoldagen för en här veckan imorgon, känns mer som att det borde vara tisdag. Något annat kul som händer imorgon är våran sista (:() NHL match, Wild - Edmonton. Efter imorgon har jag sett 16 (tror jag?) NHL- lag, hälften till alla! 

Jag börjar i alla fall bli nervös för debatten jag ska ha i 45 minuter om 2 veckor. Hälsosamt att vara nervös så långt i förväg. Frågar mig själv varje dag varför jag tog English Speech och inte Creative writing, men försöker också intala mig själv att det är nyttigt. 
 
Har ont i halsen också, hoppas jag inte blir sjuk till Prom #2 i helgen, och träna vill jag också göra. Det var länge sen jag hade en riktig endorfinkick <3 
 
Throwback Thursday idag:  
En favorit i Tyskland 

SOET

Publicerad 2013-04-24 04:09:00 i USA 2012/13,

Jag älskar den här mannen. Han är en av alla 10 som jag äter lunch med varje dag (också han som erbjöd mig att äta lunch med dom eftersom att INGEN av mina vänner har samma lunch som mig). Den bilden la han upp på facebook och på skolan igår visade han mig bilden på telefonen och sa: 
Emma did you see this picture on Facebook? We look so beautiful, it melts my heart! 
 
Nu: The Voice

MMh....

Publicerad 2013-04-24 00:35:44 i USA 2012/13,

marabou.... 
TACK Farmor för det fina kortet och chokladen, det var kul att komma hem till efter en lång skoldag! Saknar dig massor och längtar tills vi ses! ♥

OM ATT BLI BETALAD FÖR

Publicerad 2013-04-23 02:44:10 i USA 2012/13,

Här är det, mycket mer än i Sverige, så att killar "ska" betala för tjejer om de går ut. Enda sen första gången en kille här envisades med att betala för mig här har jag avskytt det. Jag kommer på mig själv att bli irriterad varje gång en kille ber mig sätta undan plånboken och jag har också märkt hur andra tjejer tyckt att det är konstigt att jag inte gillar att bli bjuden. Det är inte så att jag tycker att ett kille på något sätt är dum som vill betala, tvärtom tror jag bara att han menar väl, men också att det är något som han känner att han "ska" göra, bara för att det är så det går till. 
Jag vägrade låta min prom-date betala för min biljett, på samma sätt som jag erbjöd mig att betala parkeringen när vi en gång åkte på hockey.  

På senaste tiden har jag funderat rätt mycket på varför jag tycker att det är så jobbigt att hela tiden bli bjuden av killar och det här är vad jag kommit fram till: 

1. Det känns som att killen äger mig - Som att jag är något han måste betala för. Killen/arna som velat betala för mig här äger mig inte på något sätt. Ingen av killarna är min pappa, inte ens min bror eller pojkvän. Om någon av killarna hade varit min pojkvän hade det inte heller betytt att jag på något sätt är ägd av honom och att jag är någon som bör betalas för. Jag är lika mycket individ som killen själv och behöver därför inte tas om hand av honom mer än vad han behöver tas om hand av mig. 
2. Det känns som att jag alltid kommer stå i skuld till killen - Ingen har någonsin bett mig betala tillbaka men jag går ändå runt medveten om hur mycket pengar killen spenderat på mig. Jag känner mig omedelbart lite i underläge. 
3. Det känns som att jag inte kan betala för mig själv - Jag har också pengar! Jag har också råd! Jag bestämmer mig inte för att göra något / köpa något om jag inte kan betala för det själv. Jag behöver nödvändigtvis inte spara mina pengar mer än vad killen behöver spara sina. 
 
Jag tror att hela killen-betalar-för-tjejen-grejen får mig att känna mig lite maktlös. Jag tror återigen inte att någon som erbjudit sig att betala för mig någonsin velat att jag ska känna mig mindre värd eller underlägsen, men det är trots allt så jag känner. 
 
Jag vill helst säga till alla killar att: I can take care of myself och det enda jag behöver av er är sällskap när jag köpt mig egen biobiljett :)

PROM

Publicerad 2013-04-23 01:41:00 i USA 2012/13,

På lördagen for jag till Katie på hennes salong Xtreme för att fixa håret och hon gjorde en frisyr som jag blev jättenöjd med: 

Efter det for jag med Wendy och Dave och åt brunch på Dennys. Direkt jag kom hem började jag göra mig i ordning och klockan 1 kom Ben. Vi tog lite kort hemma hos oss och vid halv 2 for vi vidare till Courtney och Cassidy där vi var massor med folk som tog kort. Vid halv 3 for jag, Ben, Wendy och Dave till en restaurang och drack drinkar innan vi begav oss mot skolan där det var massor med folk. Träffade massa vänner, tog kort och beundrade andras klänningar. Klockan 3.45 började line up for Grand March, jag och Ben var nr 101 av 201. Det gick till så att man gick till var sin sida av en scen och när dom sa våra namn kom gick man mot mitten och mötte varandra och gick på en liten "stig" eller vad man ska kalla det och man stannade på tre olika stationer för att ta kort. Prom-temat i år var 1920-tal så allt var dekorerat så. 

När vi var klara med det tog vi lite mer kort och sen for jag och Ben med Lindsey och hennes date och 2 par till, till Wendys och några köpte dricka och glass och sånt. Efter det begav vi oss till Minneapolis och Metropolitan där själva prom var. Det började med middag och det buffé med olika sorters pasta, köttbullar, sallad, bröd och kyckling. Kring klockan 7.30 öppnade dom dansgolvet och en DJ började spela. Då dansade vi oss svettiga till ca 10.30 och vi fick veta vem som var Prom king and queen och allt sånt. Efter det for jag, Ben, Lindsey + hennes date, Courtney och Cassidy + pojkvänner och 1 till par till Monticello för bowling. När vi kom dit var det någon slags konsert där och dom sa att man var tvungen att vara över 21 för att komma in, men efter många om och men fick vi bowla i VIP-rummet! Alla bowlade i sina klännar förutom jag, jag vill inte riskera att den går sönder eftersom att jag ska använda den igen på lördag. 
Jag kom hem vid 1-1.30 och somnade ganska direkt. 

GOOD DAY

Publicerad 2013-04-20 05:13:00 i USA 2012/13,

När Lindsey hämtade mig for vi till Caribou och skulle köpa iskaffe. På Caribou (i princip samma sak som Starbucks) har dom Trivia varje dag, alltså en fråga som man kan svara på. Svarar man rätt på frågan får man 10% rabatt på det man köper. Idag kunde inte Lindsey svaret på frågan så hon gissade något och hade fel men sa bara "Okay I was wrong but you have to admit it was a good guess, I deserve 10% off" och så fick vi det. 
 
Sen for vi och fick manikyr och pedikyr och åkte sen hem till henne och umgicks ett tag innan hon skjutsade hem mig. Nu är klockan 10 över 10 och imorgon är det prom!!!! SO excited. Ska göra håret hos frisören klockan 9 och sen åka någonstans och äta frukost med Wendy och Dave. Sen ska jag fixa mig och sånt och klockan 1 kommer Ben och sen ska vi till Courtney och Cassidy klockan 2 med massa andra och ta kort innan vi åker till skolan kring 3. Grand march börjar klockan 4 och när det är klart åker vi till Minneapolis för dinner och dans. Efter det hittar vi på nåt annat! 

Lovar att visa bilder och berätta om hela prom. 

SNOWDAY

Publicerad 2013-04-19 21:00:35 i USA 2012/13,

Så det blev en Snowday idag. Skönt, men samtidigt vet jag inte vad jag ska tycka om snowday 19e April, dagen innan Prom? Men what to do, what to do. Jag tog i alla fall vara på dagen och städade mitt rum och badrum och dammsög hela huset i mina klackar som jag ska gå i imorgon. När jag kom upp till hallen såg jag till min förskräckelse att det MYROR EVERYWHERE! Jag smsade Dave och sa att vi hade myror över hela golvet och han svarade: Cool 
Haha, dom kommer tydligen alltid på våren så han vet vad som ska göras, men jag tycker det är sjukt äckligt.
 
Om 8 minuter kommer Lindsey och hämtar mig, vi ska fixa naglarna för prom imorgon. 


 

1 DAY LEFT

Publicerad 2013-04-19 02:22:00 i USA 2012/13,

Bara en skoldag kvar till helg, smyghoppas på Snowday eftersom att det typ har kommit en halvmeter snö idag :):):):):)
 
Idag hade vi en praktikant på ekonomin och då skulle han skriva på tavlan "Round 1 - Water bottle" men han skrev "Rond 1 - Watter Bottle". Hahah känns ju taskigt att skratta men vi får väl se hur det går med den lärarkarriären. 
 
Hade också tornado-övning på skolan idag. Vi fick tränga in oss i ett litet rum utan fönster. 
 
Saknar detta: Komma hem från skolan en fredagkväll, ta det lugnt fram tills hela familjen är hemma och då sätta sig och äta en god middag och prata om livet och skratta åt pappa-skämt och sen åka och umgås med bästa vänner och hänga natten lång. ♥ ÄLSKAR ER SÅ MYCKET!! Det börjar kännas att det var 8 månader sen nu. 
 

#PRAYFORBOSTON

Publicerad 2013-04-18 02:13:31 i USA 2012/13,

Alla har nog hört vad som hände i Boston för två dagar sen. Så sjukt hemskt och läskigt. 
Jag undrar så ofta vad som händer i huvudena på människor som kan göra sånt här. Jag har svårt att förstå att jag, min familj och majoriteten av befolkningen är av samma sort som den som gjort detta. Jag har svårt att förstå att vi har så mycket gemensamt. 

Man kan alltså inte längre åka flygplan, åka på politiskt ungdomsläger eller springa ett maraton utan att behöva oroa sig. Vad är det egentligen för värld dom små liven som föds just nu kommer till? 
 
Att man ska behöva vara rädd för mänskligheten. 

TWINS

Publicerad 2013-04-17 23:12:00 i USA 2012/13,

Igår for jag och Dave och kollade på när Twins spöade LA i baseball på target field. En baseballmatch tar så himla lång tid, kolla på skillnaden från när matchen startade och sen hur mörkt det var i 4e inningen, halva matchen var alltså inte ens spelad. 

I tisdags var jag less och framförallt sjukt trött för att jag var tvungen att åka till skolan vanlig tid på min 2 hr late start bara för att skriva ett prov som jag missade i San Fran, provet tog typ 20 minuter och sen fick jag sitta och göra ingenting i 2 timmar. Bara för att jag var less när jag klev upp klädde jag mig för första gången sen jag började i mjukisbyxor, dessutom dom som är smälta för att jag brände mig på Simons moped för typ 2 år sen. När jag sen vandrar in i min ekonomiklass säger en tjej: "Emma, I love your pants!" Försöker fortfarande lista ut om hon drev eller om hon bara ville säga något snällt och helt enkelt inte ens tittade på byxorna. 
 
När jag äter lunch sitter jag med en grupp på 10 personer och en av mina favoriter, eller han jag känner bäst, var inte där idag. När jag sen kom till matten och han var där frågade jag var han var på lunchen och han berättade att han hade fått en dag lunch-detention för att han hade tagit för lång tid på sig att gå på toaletten :):):) 


 

SÖNDAGSÅNGEST

Publicerad 2013-04-15 04:57:23 i USA 2012/13,

Har haft en stressig helg. Igår åkte jag på Craft Show med Wendy och två andra och hade faktiskt väldigt kul, efter det for vi och kollade på prom dresses eftersom att det är kaos med min dress. Vi hittade dock ingen jag gillade. 
På kvällen for jag och kollade på Wild-game med Ben och Daniel, svår kombo. Wilds förlorade dessutom på straffar. 
 
Idag fortsatte jakten på balklänning och jag hittade också en jättefin. Nu känner jag att jag att jag kan se fram emot prom istället för att oroa mig. 
 
Helgen går alldeles för fort men här veckan har jag i alla fall två 2 hour late starts! 

FAN OCKSÅ

Publicerad 2013-04-13 08:03:03 i USA 2012/13,

Hejsan. 
Skoldagarna har gått långsamt, speciellt torsdag när alla skolor hade Snowday förutom Rogers. Observera att all snö var borta när vi kom hem från San Francisco och sen fick vi typ en foot över natten. Blöe. 
 
Ikväll har jag hängt med Brooke och Anita, vi såg She's the man och hade tjejkväll. 
 
Imorgon ska jag och Wendy till en craft show och....... prom dress shoppa. Japp, min klänning skulle skickas hit 27e mars och jag betalade extra för extra snabb leverans men dom har inte ens skickat den än. Prom är om en vecka och jag kan inte ens vara excited förren jag har min klänning. Ska i alla fall avsluta kvällen med Wild-game.
 
 

LAST 3 DAYS

Publicerad 2013-04-08 07:24:00 i USA 2012/13,

Andra dagen i San Francisco skulle vi spendera på cyklar på Golden Gate Bridge men det såg ut att bli mulet och dimmigt så istället åkte vi och shoppade lite. Jag träffade en svensk personal på H&M och vi visste inte riktigt vilket språk vi skulle prata på så vi pratade en del meningar på engelska och andra på svenska. Det slutade typ så här: Han: So this is a bigger size och den här är mindre.
Jag: I'll go with this one, tack så mycket.
Efter det åkte vi buss upp till Muir Woods och istället för mulet fick vi sol och fint väder. Skogen var som en riktig saga, hade kunnat vandra runt där för alltid. Bussresan dit och tillbaka var dock rätt obehagliga, brant och snäva kurvor, men vi fick i alla fall åka över Golden Gate Bridge. På bussen  var också en svensk familj och jag vet inte varför det känns så awkward när jag träffar svenskar men det känns som att jag får jättekonstig dialekt, och pappan familjen frågade om jag var bra på svenska, haha. 
 
Igår åt vi lunch på ett Forrest Gump ställe, det var quotes från filmen överallt, filmen visades på TV och under måltidens gång var det frågestund om filmen mellan alla bord. Servitrisen frågade Wendy var vi var från också och Wendy svarade Sverige och försökte sen ha en konversation med svensk brytning, det var hilarious. 
Efter det for vi ut med en båt till Alcatraz och när vi gick runt och tittade på fängelset hade vi hörlurar på oss med en berättarröst i öronen som berättade om Alcatraz, det var spännande. När vi kom tillbaka till hotellet typ halv 8 på kvällen somnade vi innan vi ens hann äta middag. 
 
Idag var det dags för Giants Opening Day! Deras första hemmamatch. Vi trodde att vi skulle vara bland dom första där eftersom att vi var där typ 3 timmar innan matchen började, 1 timme innan dom börjar släppa in folk, men jag skojar inte när jag säger att kön redan var typ en kilometer lång. Tydligen fick dom 40.000 första som gick in en Replica Ring för att dom var Champions förra året, så det fick vi! Hela matchen satt vi och njöt av sol och havsutsikt, verkligen något jag kommer minnas. Efter matchen for vi och åt middag på en Italiensk restaurang och nu är klockan lite efter 10 och jag ska snart sova. 
 
Imorgon blir det cykla Golden Gate Bridge innan vi åker hem!

FIRST DAY IN CALIFORNIA

Publicerad 2013-04-05 06:19:23 i USA 2012/13,

Det har varit en lång dag idag! Åkte hemifrån 04.30 Minnesota time och flyget lyfte klockan 7. Vi landade 3&½ timme senare, två timmars tidskillnad gjorde dock att klockan bara var halv 9 så vi hade hela dagen framför oss. Vi gick först och åt brunch på ett mysigt litet cafe och sen började vi turista. Vi gick till Lombard street som var jättejättefint och väldigt brant, vi fick svettas när vi gick upp och det känns i benen. Efter det gick vi vidare till Pier 39 och kollade på alla små affärer och restauranger, åt frozen yogurt, kollade på sjölejonen och hade tänkt åka till Alcatraz men vi fick inte biljetter förren på lördag så det tar vi då. Vi for istället tillbaka till hotellet och fick vårat rum och tog det lugnt ett tag. Det är väldigt väldigt mycket backar och upp och ner här, och brant är det också! Vi har också åkt mycket cable cars och ikväll efter middagen fick vi stå på sidan och hålla i oss, tänkte ta bilder men ville inte släppa greppet och riskera att ramla av så det får bli ett minne i mitt huvud. Middag åt vi på Cheesecake factory och det var väldigt gott, åt Garlic pasta. Till efterätt delade vi på en Peanutbutter cheesecake. 
 
Här är några bilder från idag, det finns fler på facebook!
 
Imorgon ska vi cykla Golden Gate Bridge!

SAN FRANCISCO

Publicerad 2013-04-04 05:16:00 i USA 2012/13,

Idag hade jag en spontan liten skype session med pappa  och Joakim, den enda som saknades var mamma ♥
 
Ikväll kom Ben och hämtade upp mig och sen for vi till DQ med Lindsey och Ben bjöd på glass. En mysig kväll. När   jag kom hem packade jag färdigt det sista och satt och umgicks med Wendy och Dave, dom tycker att det är jättejobbigt att inte Bailey är hemma eftersom vi har lämnat honom på daycare for att vi åker imorgonbitti. När dom satt där och deppade över Baileys tomma säng så gick jag dit och la mig och pretended att jag var Bailey några minuter.. nu går jag under namnet freak men dom uppskattade det lite i alla fall. 
 
Nu ska jag sova, upp klockan 4 imorgon! Jag ska ta med mig både datorn och kameran så ni kanske kan förvänta er uppdatering! 
 
 

SVÅRSLAGET

Publicerad 2013-04-03 03:20:36 i USA 2012/13,

DET SJUKASTE HÄNDE IDAG! 

Allt var frid och fröjd i Stutelbergs household. Cassidys kille Clint skulle komma och när han kom var han ovanligt finklädd och hade en ros med sig. Cassidy tackade och tog emot och tänkte inte mer på det. Efter ett tag säger Clint: Cassidy, come here. Cassidy går dit och Clint GÅR NER PÅ ETT KNÄ OCH TAR FRAM EN LITEN RING-BOX! Cassidy ser panikslagen ut. Clint säger då: Cassidy, will you (öppnar boxen) go to prom with me? Där i låg en litten lapp som sa "Prom?" 
 
Hahahaha 

2 COOL 4 SCHOOL

Publicerad 2013-04-02 20:46:00 i USA 2012/13,

Nu har jag skola igen. Vet inte om det borde vara tillatet att kalla 4 dagar ledigt for springbreak? Men pa torsdag aker ju jag till California och San Francisco sa jag ar inte bitter.
 
Idag pa Historian sa sa varan larare att vi had to sign up for the MCA test, vilket ar ungefar som nationella proven. Vi fick ett papper med 4 fragar som inneholl ord jag aldrig hade sett forut och hogst upp pa pappret stod det att om man inte kan fylla i pappret blir man underkand och man far inte gora testet (som man maste gora for att be able to graduate). Jag kollade mig omkring och sag paniken i allas ogon och alla borjade nervost fraga lite vad som menades med fragorna. Efter typ 15 minuter fragade varan larare om vi var klara och om det var svart. Sen avslojade han att pappret vi gjorde var ett literacy test som alla svarta manniskor var tvugna att klara for att fa kunna rosta i Mississippi anda fram till 1959. Det var ett test som var till for att misslyckas sa att svarta inte skulle kunna rosta. Jag tyckte att det var ett intressant satt att fa oss att forsta hur det var.
 
Igar var det ju forresten April Fools day, jag sa till Wendy och Dave att min Area-representive ringde mig och sa att jag skulle bli hemskickad men dom gick inte pa det.
 
Slutar om 25 minuter!

HEJ IGEN

Publicerad 2013-04-01 03:23:00 i USA 2012/13,

 
Öh sorry för sämst uppdatering... minns inte ens vad som hänt sen sist. Minns att jag varit på CherryBerry som har 12 olika frozen yogurt sorter och gud vet hur många olika sorters toppings, och så får man göra sin egen glass. Jag tog strawberry, cheesecake och chocolate yogurt med m&m:s och mintchoklad som topping, mmmh... 

28e mars var det ett år sedan Explorius ringde och sa att jag hade fått vfamilj. Jag minns att jag satt i köket när jag fick ett telefonsamtal från ett 08 nummer och jag frågade pappa om han tyckte att jag skulle svara. Tur att jag gjorde det! 

Idag är det påsk men det känns inte som det för vi har inte firat det mer än att vi ätit ett choklad-ägg. Vi gick och såg Olympus has fallen på bio och hämtade BK-drive through till middag. Glad Påsk! 
 

Om

Min profilbild

EMMA STÅLNACKE

Följ min blogg och mitt år som utbytesstudent i Minnesota, USA 2012/13. Jag bor med en familj bestående av en värdmamma, värdpappa och hund. Jag går på Rogers High School och upplever allt från kulturkrockar till high school-film känslor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela