FRUSTRERAD

Publicerad 2013-05-30 05:11:00 i USA 2012/13,

Alltså. Jag vet inte vad det är med mig och att alltid hamna i mitten. I USA är det väldigt mycket tjejdrama och på senaste tiden har jag bara känt att jag inte står ut. Det är speciellt en tjej, som jag tror är avis på hur nära jag har kommit Lindsey. Vet hon att Lindsey smsat mig måste hon göra det samma, har Lindsey lagt upp en bild på oss måste hon göra samma, om jag har pratat med henne måste hon SÄGA till Lindsey att vi pratade. Jag känner mer som att hon ser mig som en tävling än som en vän. Att hon helst vill vara med mig för att hon ska kunna säga till andra att vi var med varandra, speciellt till Lindsey, och inte för att hon faktiskt tycker att det är roligt att vara med mig. 
 
Idag smsade jag Lindsey och frågade om hon vill gå på Baseball med mig på lördag, tjejen, som har samma klass som Lindsey såg att jag smsat henne och frågade Lindsey vad det var om. Sen smsade hon mig och skrev "Are you going to a game with lindsey on saturday? sounds fun" och  jag kände bara att hon ville ge mig dåligt samvete för att jag inte frågade henne,
 
Jag vet inte, jag blir nog psykist sjuk snart. Det känns som att jag blir sliten i båda armarna och snart går jag nog sönder. 

BIRTHDAY

Publicerad 2013-05-28 04:57:30 i USA 2012/13,

Vad har hänt sen sist? Jag har färgat håret, haft min sista primetime, varit på Dinner Cruise, haft sleepover med Lindsey och sett Hangover 3. 
 
Idag är det Memorial Day (thanks to all of you who are serving our country) och Lindseys 18 årsdag! Jag fick äran att spendera den med henne. Hon plockade upp mig klockan 1 och vi shoppade hela dagen, jag köpte bara en tröja och en liten grej till Lindsey så alla kunde se att det var hennes födelsedag (tvingade henne att ha på sig den hela dagen. (Hade tänkt visa en bild här men internet krånglar och det tar forever att ladda upp bilder)
Efter heldagen med shopping bjöd jag henne på Benihana, hon hade aldrig varit där förut. 
 
Hade bästa dagen med bästa amerikanaren. 
 

OKLAHOMA

Publicerad 2013-05-21 04:16:00 i USA 2012/13,

En tornado träffade en grundskola tidigare idag. 51 döda. Än så länge 7 döda barn. Dom intervjuade precis en man på TV som precis förlorat hela sitt hus. "Jag har jobbat i 20 år för det här och det är borta på 15 minuter". Han hade en liten korg men lite kläder och sånt som han hade kvar. Då säger reportern: "And now that's your life, in there" och pekar på korgen. Mannen började gråta. Vem säger så?
Blir så ledsen. Det finns heller ingenting man kan göra åt naturkatastrofer. Det finns ingen gun law att ändra på. 
 
Tänk på, be för, skriv om - vad det nu är ni gör, gör det för Oklahoma idag. 

LAST MONDAY OF HIGH SCHOOL

Publicerad 2013-05-21 03:41:00 i USA 2012/13,

Det skönaste hände nyss! Jag har en uppsats due imorgo.. klockan är halv 9 och jag har inte börjat. Känner mig lite less och framför allt trött men öppnar Google Docs för att börja och där hittar jag..... MIN UPPSATS! Färdigskriven. Hade glömt att jag redan skrivit den ♥ Men allt är inte på topp, provet jag skrev efter 100 grader-dagen..... mm :) Ska skriva det igen på onsdag så att säga. Tur att det ska regna imorgon. 
 
Idag hade vi Lock-Down (skjutning-på-skolan-övning) igen. När vi gör det säger dom alltid i högtalarna att det är övning men dom gjorde inte det idag, och vi hade nyss en förra veckan. Min lärare blev jättenervös och sa att det INTE var övning, hon började nästan gråta och alla fick panik. 2 minuter senare sa dom i högtalarna att det visst var övning, dom glömde säga det från början. 
 
Annars? Dagens citat:
"Emma.. Don't pay attention to him, your eyebrows are way too nice for even talking to him." - Cameron
 
Brea och jag idag

THIS IS BULLSHIT

Publicerad 2013-05-17 04:02:00 i USA 2012/13,

Är sjuk igen. Hade lite ont i halsen igårkväll och när jag vaknade imorse var det värre men jag gick till skolan ändå ovetandes om att jag skulle ha den värsta och längsta skoldagen ever. Mitt halsont spred sig till öronen redan förtsa lektionen och andra lektionen smög sig huvudvärken på och sen fick jag ont i kroppsdel efter kroppsdel. När jag kom hem kände jag mig misshandlad och somnade direkt. Har nu feber och mår inte bra någonstans. Missade också Bean Bags premiären, serien började idag. Wendy och Dave kom just hem och hade vunnit tre av tre matcher, way to go. Nu ska jag se vem som vinner American Idol innan jag går och sover. 

STABILT

Publicerad 2013-05-16 04:07:23 i USA 2012/13,

Igår gick lagen om gay-giftemål igenom i Minnesota. Idag diskuterade jag Wendy och Dave Gay-giftemål tills jag började gråta :):) Jag älskar dom båda så himla mycket och det gör det bara jobbigare för mig att inse att dom är emot gay-giftemål. Sen säger dom som vi alltid säger när det kommer till kulturkrockar, "It's not right och wrong, it's just different" Men jag tycker fan att det är fel att vara emot lika rättigheter. 

GREAT DAY

Publicerad 2013-05-16 04:00:00 i USA 2012/13,

Skoldagen idag bara flög förbi och jag klagar inte. Efter skolan for jag Lindsey och Lia till Denny's och åt och sen for vi hem till Lindsey och chillade. Det är så kul att Lindseys ena hund heter Emma, hela tiden när hennes föräldrar ropar på henne eller säger åt henne svarar jag. En annan rolig sak är att jag har lärt Lindsey en del svenska, bland annat att säga "håll käften". Idag när vi var hemma hos henne kollade vi på Titanic och ni vet i början när dom spelar till sig biljetterna mot två svenskar? Då säger ena svensken till den andra, håll käften och Lindsey blev så HIMLA glad för att hon förstod! 
 
Jag blev också Lindseys WomanCrushWednesday. 
Kommer sakna henne så himla mycket.

SOMMAR

Publicerad 2013-05-15 05:01:30 i USA 2012/13,

Har varit en så himla härlig dag! Det blev upp mot 100 grader (f) och jag har bara suttit ute i solen och inte pluggat till mitt ekonomiprov imorgon. VÄRT
 

TILL PAPPA

Publicerad 2013-05-14 05:25:00 i USA 2012/13,

Idag är det din födelsedag. 

Det är dagar som idag som jag tänker på dig extra mycket och saknar dig lite mer än vanligt. Jag önskar att jag kunde vara med dig idag. Jag tycker att det är så fint att du och jag står varandra så nära och att de få gångerna vi bråkar oftast handlar om att du bryr dig om mig lite mer än vad jag för stunden tycks behöva. Jag vet att du skulle göra vad som helst för mig och jag älskar dig för det. Jag hade inte kunnat önska mer av en pappa än vad jag redan får och har fått av dig. Det känns nu, det känns att vi har varit ifrån varandra i 9 månader. Jag längtar efter en sån här:  
dysfunctional kram och det är inte länge kvar nu. Grattis på födelsedagen pappa ♥

MINA MAMMOR

Publicerad 2013-05-14 04:43:51 i USA 2012/13,

Igår var det Amerikanska mors dag och jag älskar Wendy och mamma så mycket att jag känner mig alldeles bortskämd av kärlek. Mamma är och kommer alltid vara nummer 1 men Wendy kommer alltid vara min amerikanska mamma som jag älskar mer än vad jag tror är möjligt. Tänk vad tur jag har som har dom här kvinnorna i mitt liv ♥ 
 

VA?

Publicerad 2013-05-14 00:55:32 i USA 2012/13,

Haha VEM hade lite och göra igår? Jag hade 77 unika läsare och 244 sidvisningar? 

TIRED

Publicerad 2013-05-10 23:10:01 i USA 2012/13,

Jag är väldigt trött idag. Anledningen till det är att jag igårkväll for på Applebees med Anna, Alex, Bobby, Bryan och Nahom och sen på bio med dom + några fler. Bion (The Great Gatsby, se den!!!) började inte förren klockan tio så jag kom inte hem förren halv 1. 
 
Men det hindrar inte mig från att ha sleepover med Lindsey ikväll, ska kanske ta en pn en stund så jag kan vara roligt sällskap. Idag köpte jag förresten min Cap och Gown! Så excited! 

RALLY FOR REESE

Publicerad 2013-05-10 22:59:23 i USA 2012/13,

Igår var det många lärare som gick runt i skolan med tröjor som det stod "Rally For Reese" på. Ingen visste riktigt vad det handlade om från början men sen spred det sig. Tjejen i den här videon är dotter till en av lärarna på Rogers High School och hon har fått en sjukdom som inga läkare i dagsläget kan bota. Hon har tappat nästan all sin syn och när hon blir ca 10 år kommer hjärnan börja fungera sämre och sämre. Hittar inte forskarna något botemedel i tid kommer sjukdomen att ta Reese's liv i sen tonår. 
 
Igårkväll var det här över allt i social media. Rally For Reese var det enda eleverna på Rogers High School skrev om och imorse visades den här videon första lektionen. Man kan nu köpa Rally For Reese tröjor på skolan och pengarna går till forskning om botemedel och till Reese's familj så att dom kan betala alla sjukvårdskostnader (tack sverige för gratis sjukvård.) dom kommer behöva. Det kommer också anordnas andra aktiviteter för att samla in pengar till det här. 
 
Varje gång något har hänt när jag har varit här, skjutningen på Sandy Hook Elementary School, bombningen i Boston och nu det här, så blir hela skolan så himla engagerad. Inte bara när det händer saker, skolan har också haft speciella dagar för till exempel bröstcancer, mobbning, självmordstankar och vad det nu kan vara, dagar då hela skolan klär sig i samma färger och påminner varandra om sånt här. 
 
Rogers blev förra året utsett till bästa platsen i Minnesota att uppfostra sina barn på, och det är gånger som idag som jag förstår varför. 

THE BEGINNING OF THE END

Publicerad 2013-05-09 03:29:00 i USA 2012/13,

Efter skolan idag for jag till Lindsey en stund. Vi pratade om att jag ska åka hem, om att om en månad ser vi varandra för sista gången innan jag lämnar det här. Det kändes som att det var igår som hon och jag sa något i stil med att vi har så mycket tid framför oss, 8 månader. Nu är det 4 veckor. 
Slutet har börjat. Meningar som "jag vill åka dit en sista gång" och "jag vill äta det igen innan jag åker hem" säger jag varje dag nu för tiden. En del dagar vill jag bara hem, hem till alla jag saknar så mycket. Andra dagar känns det så sjukt jobbigt att jag ska lämna Minnesota och mest troligt aldrig mer bo här igen. Det är så många människor som har betytt så mycket för mig det här året som jag aldrig mer kommer se igen. Det gör lite ont. 

SWEET NOTHING

Publicerad 2013-05-08 03:23:26 i USA 2012/13,

Såå fint väder, och varmt! Dagen har varit så himla ospeciell, skola och springrunda i finvändret. Inget mer har hänt. Eller jo, 2 av mina 4 filmer i min Video Photagraphy klass har försvunnit innan min lärare hann betygsätta dom för att min (skol)dator gick sönder :):):) Gotta love life. 
 
Nu ska jag titta på Wild-matchen.
 
 

WINNER

Publicerad 2013-05-07 03:43:00 i USA 2012/13,

Vi vann vår debatt idag, trots lock down mitt i allt. Det var väldigt jämnt så jag är glad att vi vann. Har gruvat mig inför den så himla länge och det är SÅ skönt att det är över.

Har bara 17 high school-dagar kvar. Det är helt sjukt. '
 
 

.....

Publicerad 2013-05-06 04:19:00 i USA 2012/13,

Raderade det här inlägget och vill bara klargöra för er som inte förstod det att min vadslagning om 100 dollar var inte seriös och jag är inte spelberoende. Jag trodde inte att det uppfattades så :) har inte förlorat en krona och kan fortfarande ta ansvar.

FRIDAY NIGHT

Publicerad 2013-05-05 05:39:16 i USA 2012/13,

I fredags lyxade jag och Lindsey till det och åkte och åt på restaurang, det var mysigt! Efter det for vi hem till en av hennes jobbarkompisar och dit kom lite annat folk, bland annat det paret jag umgicks med mest på Becker-prom. Vi hade en jättebra kväll i alla fall. 

När jag kom hem sov jag inte många timmar innan jag gick upp och somnade om i bilen. Vi åkte till Iowa och tittade på min nya lillebror ♥

FIERCE FRIDAY

Publicerad 2013-05-03 03:58:00 i USA 2012/13,

Är trött som ett as. Ska göra min Video photagraphy läxa och gå och sova. Imorgon är det Fierce Friday så Club Fierce måste dress to our fiercest! Imorgon kväll ska jag ha sleepover med Lindsey och några andra tjejer och på lördag kanske vi ska åka till Iowa och titta på den nya hundvalpen! 
 
Kan inte fatta att jag ska få se min familj igen om en månad ♥ Ska bli sorgligt att åka härifrån men jag börjar få ont i hjärtat av att sakna er. Saknar kramar. Får aldrig kramar här förutom av Lindsey och Nate. Vill också morgonbråka med pappa i bilen och äta chokladpudding med mamma på en tisdag efter soppa och träning. Vill gå på spinning och ha träningsvärk. Och äta choklad med Julia, se broen med Hanna, äta räkost med Julia, mysa i lilläggan med Emelie, balkonghänga med Sara, äta glass i en rondell med Bea och Elina och försöka förstå mig på människor med Jacob. 
 
Det vill jag göra men först ska jag njuta av sista månaden som Amerikan. 

FRISK

Publicerad 2013-05-02 04:24:09 i USA 2012/13,

Mår mycket bättre nu, har varit på skolan hela dagen och knappt några tårar! Annars har dagen varit ganska ointressant. Hade en presentation som gick bra på historian och imorgon ska jag se första debatten! Ska bli kul att se hur det fungerar. Har köpt en debatt outfit också, känner mig viktig i den, hehe. Nu har jag precis duschat och ska gå och sova med blött hår. Imorgon kommer jag lova mig själv att aldrig mer gå och sova med blött hår och jag kommer bryta det igen någon gång nästa vecka :)

SJUK

Publicerad 2013-05-01 04:42:59 i USA 2012/13,

Mådde inte bättre idag än igår och efter andra lektionen kom Wendy och hämtade mig från skolan och sen sov jag flera timmar. Mår lite bättre nu och ska göra ett nytt försök med skolan imorgon. 
 
Just nu sitter jag och tittar på Wild-Chicago, det är jämnare än vad jag förväntat mig! 

Om

Min profilbild

EMMA STÅLNACKE

Följ min blogg och mitt år som utbytesstudent i Minnesota, USA 2012/13. Jag bor med en familj bestående av en värdmamma, värdpappa och hund. Jag går på Rogers High School och upplever allt från kulturkrockar till high school-film känslor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela