FITNESS

Publicerad 2012-12-31 05:40:36 i USA 2012/13,

Nyårslöfte: Gå ner alla kilon jag gått upp dessa 5 månader innan jag åker hem. 
Idag har jag och Wendy gjort en lista + handlat bra mat för hela veckan = inte äta ute. Vi har också gjort ett litet tränings schema och satt upp några mål som vi ska nå. När jag åker hem ska jag se ut som när jag åkte hit, whoop 
submitted by anonymous

CHIPOTLE

Publicerad 2012-12-29 04:59:37 i USA 2012/13,

Idag har jag Wendy och Dave lunchat med Jesper och Elina, Jesper är från Norge och han var utbytesstudent förra året. Efter det gjorde vi lite andra ärenden här och där och ikväll har jag varit på Target och hälsat på Courtney för där är det dött nu i juletid. 

SWEET DREAMS

Publicerad 2012-12-27 05:37:19 i USA 2012/13,

Igår satt jag och Wendy uppe halva natten och såg klart Harper's Island.. känns tomt nu. Vi började i alla fall dagen idag med ett pass på gymmet innan vi hämtade upp Barb och Daniel för sushilunch och shopping. Köpte mig ett par nödvändiga svarta byxor. Efter det hämtade vi upp småtjejerna som ska sova över här i natt och imorgon ska vi åka och bada och åka pulka! När vi kommer hem blir det att vända i dörren för att åka iväg på hockey med Daniel på hans college och jag ska vara badass och gå in med någons collegeleg. Hoppas jag inte åker fast och blir hemskickad till Sverige. 
 
Nu ska jag gå och sova med min one and only Lars Kepler (så var dom två :P)
 
Förresten så lät det såhär idag: 
Daniel: When is it New Years eve in Sweden? 
.............................. :):):) 

JULKLAPPAR

Publicerad 2012-12-26 08:08:05 i USA 2012/13,

Fick så himla mycket fina julklappar! Kolla bara: 
       
 
+ godis och pengar och sånt! Tack allihopa ♥

CHRISTMAS EVE

Publicerad 2012-12-25 06:56:00 i USA 2012/13,

Ojoj! Den här dagen började med skype från Bergnäset, kändes kul att få vara med på deras julafton litegrann ♥ Efter det for jag och Wendy till gymmet och sen vidare för lite sista minuten shopping. Kom hem och fixade mig och slog in lite presenter och dammsög och hjälpte till lite innan det började droppa in folk. Wendys syster, hennes man, barn, hennes mans mamma och pappa och Wendys mamma och Daniel med andra ord. Som tur var så kom mammas och pappas och Åsas stora paket med massa klappar idag också, precis i tid! Vi tog det lugnt ett tag och åt lite små snacks och pratade på. Klockan 4 åt vi julmiddag nr.1 och sen var tjejerna så himla ivriga så vi bestämde oss för att öppna paketen. Sen mös vi bara på och folket började dra sig hemmåt. När det bara var jag, Daniel, Wendy och Dave kvar spelade vi spel och satt och pratade och sen gick vi ner för att titta på Harpers Island som jag fick i julklapp! Typ första veckan jag kom till Minnesota berättade Wendy om en serie hon och Dave hade sett som dom älskade så himla mycket, det visade sig att det var just Harpers Island som också är min favorit så sen dess har vi velat köpa den och ha ett maraton! Så vi såg 3 avsnitt ikväll och nu ska jag krypa ner i sängen och läsa boken jag fick av finaste Carro ♥
 
Imorgon ska ni få flera bilder från ikväll och ska också försöka ta bilder på alla mina superfina klappar jag fått! Julefirandet fortsätter också imorgon och jag, Wendy och Daniel ska starta dagen med en morgonpromenad och frukost på Perkins! 
 
Hoppas alla hade en fin jul! 

GOD JUL

Publicerad 2012-12-24 05:12:00 i USA 2012/13,

Klockan är bara 5 i 10 här, men i Sverige är det 24 december, julafton. Jag tycker att det ska bli jättekul att fira jul här, att få uppleva nya traditioner med min andra familj som jag tycker så mycket om. Det ska bli kul att se småtjejernas miner när dom öppnar sina paket fulla med squinkis och dock-kläder och det ska bli kul att köra tjejerna mot killarna i alla lekar med Daniel. Det ska också bli kul att laga julmiddag med Wendy och jag ska baka lussebullar. Jag ser fram emot julen jättemycket! 
 
Men ändå värker det lite i lillhjärtat mitt. Imorgon kommer jag inte sitta och trängas runt frukostbordet och med spänning äta gröten för att se vem som får mandeln. Jag kommer inte få massa God Jul sms av mina bästa vänner och jag kommer inte sitta och prata om allt mellan himmel och jord med Joakim. Jag kommer inte få lyssna till en stressad mamma och farmor i köket och jag kommer inte äta juleskum eller choklad från en paradisask. När jag har gjort mig i ordning kommer inte pappa titta på mig sådär som bara han kan, så att jag ser i hans ögon att han tycker att jag, just då, är bland det finaste han sett. Jag kommer inte bli irriterad för att pappa ska ändra ljudet på TVn mitt under Kalle Anka och jag kommer inte smygskratta åt farmor som inte kan vänta med att öppna sina paket. Inte heller kommer jag se Karl-Bertil Johnsson och inte kommer jag dricka julmust. Sen kommer inte kvällen avslutas med att mamma spöar skiten ur alla i TP eller att vi inte spelar klart för att någon vill gå och sova. 
 
En del av mig kommer sakna er så himla mycket, min käraste familj. Jag älskar er mest. God Jul.
 
 

Förra årets fina julgran.

PICTURES

Publicerad 2012-12-24 04:20:43 i USA 2012/13,


Juligt

Det finns vattentorn överallt som säger var man är

Gymmet!

Downtown Elk River, haha

Mississippi River

DAN FÖRE DAN FÖRE DAN

Publicerad 2012-12-23 06:06:46 i USA 2012/13,

Igårkväll for jag till Lindsey lite spontant för en sleepover. Vi for till gymmet och badade badtunna, gjorde ansiktsmask, pratade om hennes pojkväns-problem och avslutade med Vampire Diaries innan vi båda somnade i soffan. Imorse släpade vi oss upp och hon skjutsade hem mig för att jag och Wendy skulle skypa med min familj. Efter att det var gjort for vi och tränade och bastade, shoppade, åt sushi-lunch och gjorde julnaglar! Sen handlade vi och sen lagade jag mat åt oss och Brent och Barb och sen spelade vi kort hela kvällen. 
 
Bilder på mina julnaglar, mina nya skor, och kanske från bowlingen som ska utföras imorgon, får ni imorgon! Tills vidare kan ni få se min nya favorittop:
 
 
 
 
Skönt med lov alltså! 

DEN BERÖMDA BILDEN

Publicerad 2012-12-20 23:29:00 i USA 2012/13,


Här är bilden som jag pratade om för typ 3 månader sen, fick ta hem den idag.. ser lite ut som att ett dagisbarn har gjort den!

Idag blev jag bjuden på New Year party av Call me maybe killen.

Den här lappen hittade jag  i mitt skåp igår.. 

En annan bild som blivit *PoPuLäR*
Marissa skulle skriva våra namn på ett project vi hade gjort, Emma Stålnake med en ñ, på k:et. Var tvungen att smygta bilden eftersom att man inte får ha mobil på lektionerna, därav kvaliten...
 

TISDAG

Publicerad 2012-12-19 05:32:27 i USA 2012/13,

Antingen har jag sjukt ont i huvet för att jag har ont i nacken eller så har jag ont i nacken för att jag har ont i huvet, vilket som är 2 dagar med konstant jätteont i huvudet väldigt jobbigt. Hoppas att en god nattsömn kan bota. 
 
Var på hockey med Ben idag och såg Rogers åka på storstryk. Imorgon ska jag Maddi och Merissa jobba på vårat spel om The Crucible efter skolan. 
 
Förlåt för bildlösa inlägg... ska skärpa mig

LAST WEEK

Publicerad 2012-12-18 04:37:21 i USA 2012/13,

Idag hade jag 6 lektioner och 4 vikarier, det är nog rekord. Hade jag varit på hackspetten hade jag dock slutat typ 4 timmar tidigare istället. På skolan hade vi i alla fall en tyst minut för de döda i Connecticut och skolan förklarade att våran säkerhet är deras högsta prioritering osv, det var rätt fint. Vi fick också veta att som belöning för att elevernas medelsnittbetyg gått upp igår ska vi få gå på bio med skolan på fredag, ganska sweet. 
 
Ikväll for jag och Dave och åt middag med Daves pappa och son, första gången jag träffade honom så det var kul. Har någon form av olidlig nackspärr för tillfället och en gång under middagen när Daves son drog ett skämt skrattade jag så hårt att nacken liksom strålade ut smärta i lillhuvet mitt. Kändes som att det var 21 december och att jorden skulle under. På vägen hem stannade vi till på ett ställe där jag hittade en julklapp åt Wendy! Ska lägga upp bild på julklapparna till dom. 

killKOMPIS

Publicerad 2012-12-17 03:32:00 i USA 2012/13,

Att gå på hockey med en killkompis i sverige: 
Jag - Går på hockey med *namn*
Förälder - Okej. 
 
Gå på hockey med en killKOMPIS i USA: 
Jag - Kan jag gå på hockey med *namn* i Minneapolis på tisdag? 
Värdföräldrar - Självklart! Är det bara ni som ska gå? 
Jag - Ja. 
Värdföräldrer - Okej. Vad heter han i efternamn? Var i Minneapolis är det? Hur ska ni ta er dit? Vilken tid ska ni åka? Vilken tid ska ni åka hem? Vad heter hans pappa? 
Jag - Han ska köra och han hämtar mig här hemma. 
Värdföräldrar - Okej! Vems bil är det? Han kan ju komma in först så vi får träffa honom och så kan vi få hans pappas telefonummer. 
Jag: ...... okej. Det är inte en date, jag kommer inte bli kär i honom.............
Dave: Bra :)
 
hahahhaha herregud 
 

IGÅR

Publicerad 2012-12-15 19:14:00 i USA 2012/13,

Maddi: Emma! There were two boys in my first hour who were talking about you today! 
Jag: Really? Who? 
Maddi: *Kommer inte ihåg deras namn* Do you know them? 
Jag: No, I don't think so.. What did they say? 
Maddi: One of them wants to ask you out. 
Jag: Oh.. I don't know who it is, is he doing any sports? 
Maddi: No, he's doing drugs. 
 
*Berättar detta för Wendy och Dave*
Dave: Well, at least he's doing something with his life! 

NEW TOWN, CONNECTICUT

Publicerad 2012-12-15 05:18:00 i USA 2012/13,

Skolskjutning i Connecticut imorse. 20 döda barn 5-10 år och 6 döda vuxna. 
 
Vad finns det att säga? Ska man inte kunna lämna sina barn på skolan och vara säker på att man inte ska behöva få ett samtal om att någon skjuter för att döda ens barn? Ska man inte som 5 åring kunna vara excited och glad över att få börja skolan istället för rädd och orolig? Hur påverkas barn av att se sina klasskamrater bli mördade framför ögonen på en, en vecka före julafton? Hur förklarar man att någon menat att döda ett barns lärare och vänner? Så många oskyldiga barn som har blivit bestulna på långa händelserika framtider. 
 
Är det inte på tiden att prata om vapenlagen i USA? Majoriteten av världens skolskjutningar händer här, är inte det något att ifrågasätta? Att förbjuda vapen i hemmet kommer inte betyda att skolskjutningar omedelbart kommer upphöra men det känns väl ändå som ett stort steg i rätt riktning. 
 
Man tappar hoppet för mänskligheten dagar som den här. Jag önskar att jag trodde på himlen och helvetet så att jag någonstans kunde känna att alla barn och vuxna som blev skjutna idag kan fortsätta sina bara påbörjade liv och att Adam Lanza kommer brinna i helvetet föralltid. 
 
Jag hade kunnat skriva hela natten om det här men ord räcker faktiskt inte till när sånt här händer. 
 
Rest in Peace 

DECA

Publicerad 2012-12-14 15:07:45 i USA 2012/13,

Sitter i skolan! Forsov mig imorse, forsover mig alltid nar vi inte tranar innan skolan. Men jag forsov mig bara till 6 sa pa 20 min fixade jag mig och at frukost sa jag hann med bussen.
 
Antligen fredag horrni! Imorgon ska jag aka pulka och madrass, yey! Sen kanske jag ska *klubba* med Courtney och ganget, det gick ju inte sa bra sist.
 
Kanska ska fortsatta med skolarbetet nu.

LUCIA

Publicerad 2012-12-14 03:23:14 i USA 2012/13,

Hej peeps! 
Har ni sett Cinderalla Man? Om inte, gör det. 

Idag var det Maddis födelsedag så jag tog med mig marabou till skolan, hon har varit skeptsik när jag berättat hur stor skillnad det är mellan amerikansk och svensk choklad, men nu förstår hon! Hon känner sig som en ny människa. Uppfyllde också hennes önskemål om att jag skulle ha mitt naturliga hår på skolan idag, så vi såg ut som twins, kort, blondt och lockigt hår båda två. 

LÄSKIGT

Publicerad 2012-12-13 01:01:44 i USA 2012/13,

Släkt och Julia, påminner den här tavlan er om något eller?!?! 
 
I alla fall, idag hade vi en blodlabb i forenci, inte ritkigt blod med ändå. Vi skulle tejpa fast ett papper på väggen om liksom göra blood splatter på pappret. En tjej lekte med blodet och råkade spruta ner en kille med blod och han blev så himla arg, han tog sin bok och slängde den i väggen och sa "YOU KNOW WHAT?! YOU JUST SPRAYED ME WITH BLOOD AND I'M OUT OF HERE!!! AND YOU CAN BUY ME A NEW FOLDER TOO!!!" hahaha, det var så himla kul 
men på tal om forencis, har prov imorgon.. hoppas det är ett partnertest som det alltid är för jag har inte tänkt plugga mer än lite (kan också tacka Huimin för att hon redan lärt mig det här en gång förut)

NO INFORMATION

Publicerad 2012-12-11 23:05:00 i USA 2012/13,

Jahapp, dags att komma tillbaka här då. Nu ligger det rejält med snö på backen - att det snöade hela natten till måndag ledde till att vi hade two hour late start på måndagen. Kom också försent till skolan idag tillsammans med 90 % av alla andra elever pga kaos på vägarna när dom inte har vinterdäck!
 
Alltså jag har ingenting att berätta för er, livet i amerikat är inte så händelserikt för tillfället. 

4 MONTHS

Publicerad 2012-12-08 02:55:53 i USA 2012/13,

Alltså ni vet när man drömmer om någon och dagen efter kan man ha en helt annan syn på den personen? Man kan som titta på personen och tänka på vad den gjorde i drömmen. Förra natten drömde jag om hela min engelskaklass och det var så sjukt jobbigt idag på engelskan för jag hade nya tankar om ALLA. Alla såg liksom annorlunda ut och endel tyckte jag nästan inte om för att dom var så dumma i huvvet i min DRÖM? Jag borde ju söka hjälp 
 
Och vad är det för dag i dag? 4 månader i USA! Japp, snart halvvägs. Läskigt det där med tiden, att den rinner ur fingrarna på mig and I can do nothing about it. 
 
Imorgon ska jag till Mall of America med Courtney, Lindsey och Jake! 

SWEDEN VS. USA

Publicerad 2012-12-07 03:12:00 i USA 2012/13,

Det har inte hänt en enda speciell grej idag. Det har varit en helt vanlig dag i amerikat. Min första ospeciella 6 december på länge.
 
Men för att inte bloggen ska lida så hittade jag en rolig Sverige vs. Usa lista! Here we go 
 
Svenska [] English [x] (Saknar att prata svenska men allt låter ju bättre på engelska)
Gymnasiet/Universitetet [/] High School/College [/] (High School spirit in my heart men saknar svenska skolsystemet, jobbigt att behandlas som ett dagisbarn) 
Stockholm [x] D.C []  (Hade kanske svarat annorlunda om jag hade varit i D.C)
Göteborg [/]  New York [x]
 (Har haft kul i båda dessa fina städer men det finns väl ingenstans jag skulle välja före New York)
Midsommar [] Thanksgiving [x] (Vad är ens midsommar...)
Fotboll [/] Football [/] (Fotboll är roligare att spela OCH titta på, men känslan at a Footballgame <3)
H&M [] PacSun [x] 
Falukorv [x] Sausage [] 
Svenska tamponger [] Amerikanska tamponger [x] (Fast Sverige är ju miljövänliga)
Sveriges politik [x] Amerikas politik [] (Gillar lilla landet lagoms politik)
Svensk TV [] Amerikansk TV [x]
Elitserien [] NHL [x] :(:(:(
Marabou [xxxxxx] Hershey's []
Draknästet [] Sharktank [x]
Meter [x] Feet [] (Feet, yards och inches makes NO sense)
 
 

ENGLISH TODAY

Publicerad 2012-12-06 03:56:00 i USA 2012/13,

Hello Sweden. 
A conversation I had with a boy in my primetime today: 
- Hey, what's your name? 
- Emma? 
- Okay Emma, could you ever date a black gay? I guess you don't have black people in Sweden?
 
Lindsey 5 minutes later: 
- That was a weird question!
- I know, wasn't it!? 
- Yeah.. I mean, that's kinda personal

That was not the reason I thought it was a weird question... 
 
Haha skoja, det är ju bara svenskar som läser lillbloggen min så varför göra det mer komplicerat än vad det redan är? #ROFLMAO
 
Försov mig i morse också, vaknade när bussen gick, tur jag har Wendy. Ska nog sova nu så jag inte gör samma sak imorgon, för imorgon ska jag till gymmet! 

DÅLIGA BILDER

Publicerad 2012-12-05 23:03:00 i USA 2012/13,

Några dåliga mobilbilder från skolan: 

Mitt hemklassrum, observera kattbyxorna :)

Trappan jag går upp för när jag ska till mitt skåp

När man kommer upp för trappan ser det ut såhär, går man ner där kommer man till matsalen och går man till andra sidan kan man gå upp för en annan trappa som går till alla matteklassrum, även mitt hemklassrum.

Hatar bås. 

MOBILBILDER

Publicerad 2012-12-04 00:07:09 i USA 2012/13,


Gatan jag bor på

Vårat lilla hus

Mitt badrum 

Inatt fick Wendy magsjuka så efter skolan for jag ut och sprang.. fick någon slags tvångstanke att jag var tvungen att träna ifall jag blir sjuk.. och för att det är mindre risk att jag blir sjuk om jag inte är hemma, heh. Dave och jag ska i alla fall ut och äta nu. Stackers lille Wendy
 

SUNDAY

Publicerad 2012-12-02 18:05:09 i USA 2012/13,

Usch, fick precis ont i magen.. aftonbladets fel. 
Såg en artikel om att Hans har blivit mördad och tänkte på hur VIDRIGT det måste kännas om någon man står nära och blir mördad och att man sen måste läsa om det som att det bara var en vanlig människa. Någon som folk kommer prata om och säga "Minns du där mordet för typ 3 år sen, minns inte vad han hette men blablabla" Fick verkligen rysningar av att läsa att Hans blivit mördad. 
 
MEN gud vad dålig stämning det blev här då! Klockan är 11 och jag och Dave har redan hunnit bowla och handlat julklapp åt Wendy. Jag bowlade så sjukt dåligt?? Vi slog vad innan vi började och nu måste jag laga mat åt Dave. 
 
Det känns inte så himla jobbigt att det är söndag förresten! Kanske för att det är första advent, tror att jag ska dricka glögg idag, mmmh..

LADY GOPHERS

Publicerad 2012-12-02 04:18:45 i USA 2012/13,

Har skypat med mamma och pappa idag! Och sen for jag och körde ett pass på gymmet innan vi for iväg till Minneapolis och kollade på när Lady Gophers vann sin 25e match på rad. Efter det for vi på en kinarestaurang med ett stort gäng och nu har vi precis kommit hem. Jag och Wendy har precis avnjutit våra sista Reesés Peanut butter cups. Kliver vi upp 04.40 varje morgon för att träna hade det ju varit trevligt att se lite resultat också så nu har vi bestämt att vi får äta 1 treat i veckan! Kommer göra gott för oss båda. 
 
Imorgon ser schemat ut såhär: 
  • Bowla med Dave 
  • Plugga
  • Städa mitt rum 
  • Springa UTE
  • Manikyyyr  
  • Sova! 
Och ja, jag ska bli bättre på att ta bilder..

FORTSÄTTNING MEAN GIRLS

Publicerad 2012-12-01 03:20:00 i USA 2012/13,

Alltså haha. Jag håller på med ett grupparbeta i DECA och min grupp består av mig och tre andra killar. Vi håller på att göra en Christmas radio som heter Jingle Bell Rock Radio. En av killarna ÄLSKAR Mean Girls (samma kille som sa att jag skulle vara Cady) och idag satt vi och funderade på vad  vi skulle ha för closing statement på vår presentation och då kom han med det här förslaget: 
 
- Spela upp Jingle bells med våran radio och dansa Mean Girls dansen. 
 
......................hahahahah, förstå hur roligt att se tre killar dansa den 

Om

Min profilbild

EMMA STÅLNACKE

Följ min blogg och mitt år som utbytesstudent i Minnesota, USA 2012/13. Jag bor med en familj bestående av en värdmamma, värdpappa och hund. Jag går på Rogers High School och upplever allt från kulturkrockar till high school-film känslor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela